Με τον σεναριογράφο της νέας ταινίας «Ηρακλής», Έβαν Σπηλιωτόπουλο, μίλησε το GreekReporter.com, ο οποίος αναφέρθηκε στα αίτια για τα οποία δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο blockbuster.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η παραγωγή «έφαγε πόρτα» στην χώρα μας.

«Οι παραγωγοί ήρθανε στην Ελλάδα και δεν κατάφεραν να γνωρίσουν ούτε ένα άτομο. Κανένας από τους κυβερνητικούς δεν ασχολήθηκε. Αντιθέτως στην Βουδαπέστη μας προσέφεραν τα πάντα, μας ρώτησαν τι θέλουμε, μας έδωσαν στρατό» αποκάλυψε ο σεναριογράφος και πρόσθεσε: «Γύρισαν (από την Ελλάδα) και μου είπαν πως κανείς δεν τους μίλαγε. Εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη αλλά για να το πω και ελληνικά: έφαγαν πόρτα».

Ο σεναριογράφος λοιπόν κατηγόρησε τους αρμόδιους που δεν φρόντισαν να διευκολύνουν την παραγωγή και δήλωσε πως σαν χώρα δεν «προσελκύουμε τον κινηματογράφο αλλά τον διώχνουμε».

O Έβαν Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλες ταινίες που δεν γυρίστηκαν στην Ελλάδα ενώ θα έπρεπε, και δήλωσε πως αναμένουμε τα γυρίσματα του «Οδυσσέα» από τη Warner Bros. «Θέλετε να βάλουμε στοίχημα αν θα γυριστεί στην Ελλάδα ή στην Μάλτα;» συμπλήρωσε ο σεναριογράφος.