Αρκετές ταινίες από την Ευρώπη κάνουν πρεμιέρα απόψε και μεταξύ τους περιλαμβάνεται και μια ελληνική παραγωγή. Την κινηματογραφική εβδομάδα συμπληρώνει η επανέκδοση του «Senso» του Βισκόντι καθώς και ένα animation.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ο Θρύλος του Μάικλ Κόλχαας»

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Αρνό ντε Παλιέρ με τους: Μαντς Μίκελσεν, Μπρούνο Γκαντζ, Ντενίς Λαβάν

Στη Νότια Γαλλία του 16ου αιώνα ο έμπορος αλόγων Μισέλ Κολάς ζει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή. Όταν όμως ένας τοπικός άρχοντας τον αδικήσει, θα φτάσει σε απρόβλεπτα άκρα για να διεκδικήσει το δίκιο του.

«Ο Μόνος Επιζών»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τέιλορ Κιτς, Μπεν Φόστερ, Έμιλ Χιρς

Τον Ιούνιο του 2005 τέσσερις Αμερικανοί κομάντος εισχωρούν στο Αφγανιστάν για να εξοντώσουν μυστικά έναν ηγέτη των ταλιμπάν. Αποκόπτονται όμως πίσω από τις εχθρικές γραμμές και γίνονται στόχος των ανταρτών.

«Καμίλ Κλοντέλ 1915»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπρουνό Ντιμόν με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Ζαν – Λικ Βενσάν, Ρομπέρ Λερουά

Ο χειμώνας του 1915 βρίσκει τη γλύπτρια και πρώην σύντροφο του Ογκίστ Ροντέν Καμίγ Κλοντέλ κλεισμένη σε ένα επαρχιακό ψυχιατρικό ίδρυμα. Εκείνη, απελπισμένη, έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για παρηγοριά στην επικείμενη επίσκεψη του αδερφού της και διακεκριμένου λογοτέχνη Πολ Κλοντέλ.

«Χίτλερ, Μια Ταινία Από τη Γερμανία»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Χανς Γιούργκεν Ζίμπερμπεργκ με τους: Χάρι Μπάερ, Πέτερ Κερν

Το πορτρέτο του Άντολφ Χίτλερ, η γοητεία του φασισμού, η άνοδος και η πτώση του Γ΄ Ράιχ σαν ένα επτάωρο έπος χωρισμένο σε τέσσερα μέρη.

«Χαρά»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ηλίας Γιαννακάκης με τους: Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Συμεωνίδη, Λήδα Πρωτοψάλτη

Η Χαρά κλέβει ένα μωρό από το μαιευτήριο και περνάει μερικές ημέρες απόλυτης ευτυχίας μαζί του. Σε μια εκδρομή τους όμως ένας μικροκακοποιός την αναγνωρίζει ως απαγωγέα και της επιτίθεται. Η Χαρά αναγκάζεται να τον σκοτώσει.

«Ρίο 2»

Αμερικανικό Animation, σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία του παπαγαλάκια ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου συναντούν την οικογένεια της Τζούελ, μαθαίνουν τη φυσική ζωή αλλά κι έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων.

«Senso»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Αλίντα Βάλι, Μάσιμο Τζιρότι, Φάρλει Γκρέιντζερ, Κριστιάν Μαρκάν, Σέρτζιο Φαντόνι

Στην υπό κατοχή Βενετία του 1866 μια Ιταλίδα αριστοκράτισσα έχει μια έντονη ερωτική σχέση με έναν Αυστριακό αξιωματικό.