Μετά τον «Κυνόδοντα» και τις «Άλπεις», ο Γιώργος Λάνθιμος δουλεύει την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του με τίτλο «The Lobster».

Ο Έλληνας δημιουργός που ζει στο Λονδίνο θα αφηγηθεί στην οθόνη μια ιστορία αγάπης, που σύμφωνα με τον ίδιο «δεν θα είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία» και η οποία έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει ένα εξαιρετικό καστ.

Τους πρώτους ρόλους φαίνεται πως έχουν κατοχυρώσει ο Jason Clarke («Zero Dark Thirty»), η Lea Seydoux («Η ζωή της Αντέλ»), ο Ben Whishaw («Skyfall») και η Olivia Colman («Τυρρανόσαυρος», «Η Σιδηρά Κυρία»).

Η ταινία έχει προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ και αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας, Ιρλανδίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας, ενώ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά πρότζεκτ της επόμενης σεζόν.

Το σενάριο του «Lobster» υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου και η ταινία πρόκειται να γυριστεί στην Ιρλανδία. Αποτελεί ένα από τα πέντε σχέδια ταινιών που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Eurimages και αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Το «Lobster» είναι «μια ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν συμβατό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Σε περίπτωση που αποτύχουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι αφήνονται στο Δάσος. Ένας άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, φτάνει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Εκεί όμως ερωτεύεται μια γυναίκα, το οποίο έρχεται ενάντια στους κανόνες αυτής της ιδιόμορφης κοινότητας».