Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες-ώρες για την ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ στην καινούρια ταινία του Γούντι Αλεν «Blue Jasmine». Κι ο λόγος είναι κυρίως… οσκαρικός μιας και σχεδόν όλοι –κοινό και κριτικοί- ποντάρουν πως το καθαρόαιμο υποκριτικό ταλέντο της Μπλάνσετ –υπό τη σκηνοθετική φροντίδα του Αλεν- θα της εξασφαλίσει την υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι.

Άλλωστε, τα λέει όλα και η δήλωση του ίδιου του Γούντι Άλεν σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Los Angeles Times «Τι μπορείς να κάνεις με την Κέιτ Μπλάνσετ; Απλά την προσλαμβάνεις και φεύγεις από τη μέση».

Το «Blue Jasmine» (Μπλε γιασεμί), έχει ως πρωταγωνιστές πέρα από την Μπλάνσετ, τον Άλεκ Μπόλντουιν και την (υπέροχη) Σάλι Χόκινς, και πραγματεύεται «τα τελευταία στάδια μιας οξείας κρίσης, που βιώνει μια μοδάτη νεοϋρκέζα νοικοκυρά». Η Μπλάνσετ, λοιπόν, ερμηνεύει την κεντρική ηρωίδα που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της (Μπόλντουιν) είναι απατεώνας και έχασε όλη τους την περιουσία. Αποφασίζει να μείνει για ένα διάστημα στο σπίτι της αδελφής της (Χόκινς) στο Σαν Φρανσίσκο και εκεί κάνει μια νέα αρχή.