Η πληροφορία κυκλοφορούσε εδώ και καιρό αλλά πλέον επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη: ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον ανακοίνωσε πως το «Hobbit» θα γίνει τριλογία, όπως και ο «μεγάλος του αδελφός», ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών».

«Είναι μόνο στο τέλος των γυρισμάτων που έχεις την ευκαιρία να καθίσεις και να επεξεργαστείς το φιλμ σου. Πρόσφατα το κάναμε αυτό (με τους Fran Walsh και Philippa Boyens) όταν είδαμε την πρώτη ταινία κι ένα μεγάλο μέρος της δεύτερης. Μας ικανοποιούσε ο τρόπος με το οποίο συνδεόταν η ιστορία και ειδικά η δύναμη των χαρακτήρων και το καστ που τους υποδυόταν. Κι όλα αυτά προκάλεσαν ένα απλό ερώτημα: Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να αφηγηθούμε ακόμα περισσότερα για την ιστορία; Και η απάντηση από τη δική μας προοπτική, τόσο ως σκηνοθέτες όσο και ως φαν, ήταν ένα ανεπιφύλακτο ‘ναι’», έγραψε ο Πίτερ Τζάκοσν στο facebook.

Οι φήμες και για τρίτη ταινία- αντί για τις δύο που είχαν αρχικά ανακοινωθεί- πυροδοτήθηκαν όταν ο Τζάκσον δήλωσε σε δημοσιογράφους πως σκεφτόταν να «σπάσει» τη δεύτερη ταινία σε δύο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η τρίτη ταινία αναμένεται στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2014.

Νωρίτερα θα έχουν προβληθεί οι ταινίες «The Hobbit: An Unexpected Journey», τον Δεκέμβριο του 2012 και «The Hobbit: There And Back Again», το Δεκέμβριο του 2013.

Δείτε το τρέιλερ