Για τους φανατικούς σινεφίλ σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν τους επόμενους μήνες.

31 ΜΑΪΟΥ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΙΩΠΗ – THE WHISTLEBLOWER

Σκηνοθεσία: Λαρίσα Κοντράκι
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μόνικα Μπελούτσι, Ντέιβιντ Στράθερν

Η Κάθριν Μπόλκοβατς (Ρέιτσελ Βάις) είναι μια αμερικανίδα αστυνομικός, η οποία θα βρεθεί στη χαώδη, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Έχει προσληφθεί από μια αμερικάνικη εταιρία, να γίνει μέλος ενός ιδιωτικού στρατού, μέρος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Αποστολή τους να συνεργαστούν με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Καθώς αρχίζει να συνηθίζει στο νέο της περιβάλλον, η Κάθριν παρατηρεί σημάδια παράνομου εμπορίου σαρκός, με την πελατεία να προέρχεται τόσο από την εταιρία που την προσέλαβε, όσο και από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν θα γνωρίσει μια γυναίκα που ξέφυγε από έναν έμπορο που πουλάει νεαρές κοπέλες σε παράνομους οίκους ανοχής της περιοχής, η Κάθριν θα αντιληφθεί πόσο έχει επεκταθεί το εμπόριο στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Σύντομα θα ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ποτέ: ότι ο ιδιωτικός στρατός και τα Ηνωμένα Έθνη είναι βαθιά συνδεδεμένα με τις παράνομες δραστηριότητες που ερευνά και πως δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τους επιρρίψει ευθύνες για τις δράσεις τους.

Πολιτικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχημένων «The Constant Gardener» και «The Insider», το «The Whistleblower» είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Δίπλα στην Ρέιτσελ Βάις (Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Constant Gardener»), θα δούμε τους Βανέσα Ρεντγκρέιβ (βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Julia»), Μόνικα Μπελούτσι και Ντέιβιντ Στράθερν (υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας, «Good Night and Good Luck»).

ΙΟΥΝΙΟΣ

21 ΙΟΥΝΙΟΥ –  ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – THE LUCKY ONE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σκοτ Χίκς
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζακ Έφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ράιλι Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον, Άνταμ Λεφέβρ

Ο Ζακ Έφρον (“17 Again,” “High School Musical”) πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Τέιλορ Σίλινγκ (επερχόμενο “Atlas Shrugged: Part 1”) και Μπλάιθ Ντάνερ (ταινίες “Meet the Parents”), σε ένα ρομαντικό δράμα, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Νίκολας Σπαρκς. Η ταινία “Δικός σου για Πάντα” φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου-σκηνοθέτη, Σκοτ Χικς (“Shine”, “No Reservations”). Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό – την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της. Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.προσμονή της Νέας Υόρκης, την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς.

28 ΙΟΥΝΙΟΥ – ROCK OF AGES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άνταμ Σάνκμαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τομ Κρούζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Τζούλιαν Χιου

Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το “Rock of Ages” αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας, από την αμερικάνικη επαρχία, που ερωτεύεται τον ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κλπ. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Άνταμ Σάνκμαν (“Hairspray”), ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Τομ Κρoύζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ και Τζούλιαν Χιου

ΙΟΥΛΙΟΣ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ – LA DELICATESSE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στεφάν και Νταβίντ Φενκινός
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Οντρέ Τοτού, Φρανσουά Νταμιέν, Μπρούνο Τοντεσκίνι

Η Ναταλί έχει μια υπέροχη ζωή. Είναι νέα, όμορφη και έχει τον τέλειο γάμο. Όταν όμως, ο σύζυγός της θα πεθάνει σε ένα ατύχημα, θα δει τον κόσμο της να καταρρέει. Για τα επόμενα χρόνια, θα εστιάσει στη δουλειά της, θάβοντας κάθε ίχνος συναισθήματος μέσα της. Και τότε, ξαφνικά, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, φιλάει τον πιο απίθανο άνθρωπο – τον Μάρκους, έναν συνεργάτη της. Το παράξενο ζευγάρι θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων… Ένα ταξίδι που θα εγείρει κάθε είδους ερωτήματα και έριδες στη δουλειά. Μπορούμε άραγε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβρούμε τη διάθεση για ζωή; Η Ναταλί και ο Μάρκους αποφασίζουν να φύγουν μακριά για να δώσουν στη σχέση τους μια αξιοπρεπή ευκαιρία. Πρόκειται για μια ιστορία αναγέννησης αλλά και για ένα σπουδαίο μάθημα πάνω στη μοναδικότητα της αγάπης.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο όγδοο μυθιστόρημα του τιμημένου με 10 λογοτεχνικά βραβεία Νταβίντ Φενκινός, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 700.000 αντίτυπα.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ – SAFE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μποάζ Γιακίν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Τσαν, Κρις Σαράντον

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.

Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής… και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ – COMME UN CHEF

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντανιέλ Κοέν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ζαν Ρενό, Μικαέλ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ

Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης.
Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde.

Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού…

Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο.

Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – SPECIAL FORCES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στεφάν Ριμπογιάντ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Νταιάν Κρούγκερ, Ντζίμον Χούνσου, Μπενουά Μαζιμέλ, Ντενίς Μενοσέτ

Η Έλσα Καζανόβα (Νταιάν Κρούγκερ), γαλλίδα δημοσιογράφος, πέφτει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, θα αναθέσει σε μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών μια ριψοκίνδυνη αποστολή: να την ελευθερώσει πριν την επικείμενη εκτέλεση της.Στην ταινία “Special Forces”, πρωταγωνιστούν η Νταιάν Κρούγκερ (“Troy”, “Inglourius Basterds”, “Unknown”) και ο Ντζίμον Χούνσου, υποψήφιος για Όσκαρ Β’ ανδρικού Ρόλου, στις ταινίες “Blood Diamond” και “In America”. Μαζί τους, ο Μπενουά Μαζιμέλ (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία “La Pianiste”, στο Φεστιβάλ Καννών του 2001) και o Ντενίς Μενοσέτ (“Inglourious Basterds”, “Robin Hood”).

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – TEXAS KILLING FIELDS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άμι Κάνααν Μαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Κλόι Μόρετζ, Στίβεν Γκράχαμ, Τζέσικα Τσαστέιν, Άναμπελ Γκις

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το “The Texas Killing Fields” θα μας συστήσει έναν ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών (Σαμ Γουόρθινγκτον), σε μια μικρή πόλη του Τέξας και τον παρτενέρ του, αστυνομικό από την Νέα Υόρκη (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν). Οι δυο τους κυνηγούν έναν σαδιστή, δολοφόνο κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος πετάει τα ακρωτηριασμένα θύματά του, σε ένα κοντινό βάλτο που οι ντόπιοι αποκαλούν “The Killing Fields”. Η ταινία καταπιάνεται με τα φονικά γεγονότα στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο, Τέξας Ι-45, που συνδέει το Ντάλας με το Γκάλβεστον, στον Κόλπο του Μεξικού. Πρόκειται για μια σειρά από δολοφονίες ιερόδουλων και νεαρών κοριτσιών, την δεκαετία του ‘80, που δεν εξιχνιάσθηκαν ποτέ. Η σκηνοθεσία είναι της Άμι Κάνααν Μαν, κόρης του Μάικλ Μαν (“Collateral”, “The Insider”, “Heat”), τον οποίο και συναντούμε στην παραγωγή της ταινίας.

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – THE DARK KNIGHT RISES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρίστοφερ Νόλαν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Τομ Χάρντι, Άν Χάθαγουεϊ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

Η τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Σκοτεινό Ιππότη φτάνει στο τέλος της, τον Ιούλιο του 2012, οπότε και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το “The Dark Knight Rises”. Τέσσερα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό και εισπρακτικό θρίαμβο του “Σκοτεινού Ιππότη”, ο Νόλαν υπόσχεται να προσθέσει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς. Όπως και στις προηγούμενες ταινίες, ο Κρίστιαν Μπέιλ θα είναι και πάλι ο Μπρους Γουέιν (Μπάτμαν), ενώ στην ταινία επιστρέφουν ο Μάικλ Κέιν, στο ρόλο του Άλφρεντ, ο Γκάρι Όλντμαν, ως ο Τζιμ Γκόρντον και ο Μόργκαν Φρίμαν, ως ο Λούσιους Φοξ. Στο “The Dark Knight Rises” θα δούμε ακόμα, τους Τομ Χάρντι (Μπέιν), Άν Χάθαγουεϊ (Σελίνα Κάιλ/Κατγούμαν), Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (Τζον Μπλέικ) και Μαριόν Κοτιγιάρ (Μιράντα Τέιτ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΝ…

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Δημήτρης), Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα), Μάρω Κοντού (Ελενίτσα), Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης), Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης)

Αν σε γνώριζα όλα θα ήταν αλλιώς
Αν με άντεχα θα ήταν καλύτερα

Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή μας αν συναντούσαμε έναν μεγάλο έρωτα;
Όλοι δεν έχουμε σκεφτεί αν στη ζωή μας γίνονται όλα τυχαία;
Αν η κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, η κάθε μικρή απόφαση μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας;

Το «Αν…» είναι μία ερωτική ιστορία με φόντο την Αθήνα του σήμερα και με κεντρικά θέματα τον «έρωτα» και τη «μοναξιά» που παραμένουν στην εποχή μας δύο από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Ένα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής. Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα. Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε.
Μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή.
Ένας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν. Θα επιβιώσει; Μία σημερινή ερωτική ιστορία, σε μία από τις πιο ερωτικές, διαχρονικές και όμορφες περιοχές της Αθήνας. Την Πλάκα.

Μία ερωτική ιστορία σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις εποχές… Τι πιο απλό;
Η αλήθεια είναι πως το πιο απλό, είναι και το πιο δύσκολο…

Το σενάριο της ταινίας με τίτλο «Αν…» είναι πρωτότυπο και δεν αποτελεί remake ή sequel της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ –  XOMΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ – THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Τζάκσον
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι

13 Δεκεμβρίου 2012… είναι η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πρώτο μέρος από το “Χόμπιτ”, το ομώνυμο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, ο δημιουργός του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, ενώ το κινηματογραφικό “Χόμπιτ”, θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.
Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, την μεγάλη εμπορική επιτυχία, που κέρδισε εκτός από την αγάπη του κοινού και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την “Επιστροφή του Βασιλιά”. Οι δύο ταινίες θα γυριστούν σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι ταινίες “Χόμπιτ” ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο. Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.