Ο Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει, σκηνοθετώντας μία νέα ταινία για το Χάλογουιν, ύστερα από 38 χρόνια από την πρώτη του ταινία «Χάλογουιν» (Η νύχτα με τις μάσκες, 1978), σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία αυτή θα είναι η δέκατη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς, από το 1978, όπου ο Μάικλ Μάγιερς φόρεσε για πρώτη φορά τη μάσκα του τρόμου χρίζοντας τη Τζέιμι Λι Κέρτις ως τη «βασίλισσα της κραυγής», υποδυόμενη τη Λόρι Στρόουντ.

«Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη ταινία Χάλογουιν, θα βοηθήσω στην προσπάθεια να γίνει η δέκατη συνέχεια της ταινίας και η πιο τρομακτική από όλες», δήλωσε ο Κάρπεντερ.

Η νέα, άτιτλη ακόμα, ταινία γίνεται σε συμπαραγωγή με τον Μάλεκ Ακάντ, γιο του Συροαμερικανού κινηματογραφιστή Μουσταφά Ακάντ, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη ταινία της σειράς και σε αρκετές από τις συνέχειες της.

«Η νύχτα με τις μάσκες» γυρίστηκε με έξοδα μόλις 325.000 δολαρίων, αλλά έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, και μία από τις πιο επιτυχημένες ανεξάρτητες παραγωγές όλων των εποχών. Ωστόσο οι συνέχειές της δεν είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Το 2007, ξαναγυρίστηκε από τον Ρομπ Ζόμπι. Το 2006 η πρώτη ταινία της σειράς επιλέχθηκε να διατηρηθεί στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.