Η Νία Βαρντάλος επιστρέφει με τη συνέχεια του επιτυχημένου «Γάμου αλά Ελληνικά» που κάνει πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα. Ένα ιταλοαλβανικό δράμα που θίγει το θέμα των ορκισμένων παρθένων στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και η μικρή ηρωίδα των Άλπεων, Χάιντι, είναι μερικές ακόμη από τις επιλογές που περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Γάμος αλά Ελληνικά 2»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς με τους: Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Μάικλ Κονσταντάιν

Ενώ η Τούλα ανησυχεί μήπως η κόρη της Πάρις διαλέξει πανεπιστήμιο μακριά από το σπίτι τους, θα βρεθεί στη μέση της απρόβλεπτης διαμάχης που θα ξεσπάσει ανάμεσα στους γονείς της, όταν εκείνοι διαπιστώσουν πως ο προ πεντηκονταετίας γάμος τους είναι άκυρος.

«Hardcore Henry»

Ρωσοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ με τους: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τιμ Ροθ, Ντανίλα Κοζλόφσκι

Ανακτώντας τις αισθήσεις του σε ένα εργαστήριο, ένας άντρας που δεν θυμάται τίποτα μαθαίνει από μια γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι η σύζυγός του πως τον λένε Χένρι. Αμέσως μετά τον πυροβολούν, εκείνη την απάγουν και η περιπέτεια του να μάθει την αλήθεια και να εκδικηθεί ξεκινά.

«Somnia»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν με τους: Κέιτ Μπόσγουορθ, Τόμας Τζέιν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ

Μετά το θάνατο του μικρού τους γιου, ο Μαρκ και η Τζέσι υιοθετούν τον οκτάχρονο Κόντι. Ένα ευγενικό και ήρεμο παιδί, τα όνειρα του οποίου, ενώ εκείνο κοιμάται, γίνονται πραγματικότητα. Το ίδιο και οι εφιάλτες του.

«Ορκισμένη Παρθένα»

Ιταλοαλβανική ταινία, σκηνοθεσία Λάουρα Μπισπούρι με τους: Άλμπα Ρορβάκερ, Έμιλι Φερατέλο, Λαρς Έλντινγκερ

Σε ένα αλβανικό ορεινό χωριό η Χάνα αποφασίζει να ξεφύγει από το πεπρωμένο της και επικαλείται τον άγραφο νόμο Κανούν. Ζει πλέον, ως «ορκισμένη παρθένα» με το όνομα Μαρκ, ισότιμα με τους άντρες. Χρόνια αργότερα, ξεκινά ένα ταξίδι μέχρι την Ιταλία, αναζητώντας την παντρεμένη αδελφή της.

«Χάιντι»

Γερμανο-ελβετική ταινία, σκηνοθεσία Αλέν Γκσπονέρ με τους: Μπρούνο Γκαντζ, Ανούκ Στέφεν, Ιζαμπέλ Οτμάν

Η μικρή ορφανή Χάιντι ζει ευτυχισμένη με τον παππού της σε μια καλύβα ψηλά στις Άλπεις. Όλα αλλάζουν όμως όταν η θεία της την παίρνει στη Φρανκφούρτη, για να ζήσει στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.

«Alias Maria»

Κολομβιανή ταινία, σκηνοθεσία Χοσέ Λουίς Ρουγέλες με τους: Κάρεν Τόρες, Κάρλος Κλαβίγιο, Άντερσον Γκόμεζ

Μια νεαρή αντάρτισσα αναλαμβάνει μια παράτολμη αποστολή στην κολομβιανή ζούγκλα: να μεταφέρει το παιδί του διοικητή της σε ασφαλές μέρος. Είναι όμως κι εκείνη έγκυος, κάτι που δεν πρέπει να μάθει κανείς.

«Το Ηφαίστειο»

Γουατεμαλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Χάιρο Μπουσταμάντε με τους: Μαρία Μερσέντες Κορόι, Μαρία Τελόν

Στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου της Γουατεμάλας, η 17χρονη Μαρία είναι έτοιμη να παντρευτεί έναν από τους επιστάτες της τοπικής φυτείας καφέ. Ωστόσο είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό εργάτη που ονειρεύεται να φύγει για τις ΗΠΑ.

«Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Λεωνίδας Βαρδαρός

Το χρονικό της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America), πολλά μέλη της οποίας ήταν Έλληνες μετανάστες, και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ.