Τη στιγμή που το κάπνισμα έχει απαγορευτεί στις περισσότερες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, το φουμάρισμα ή η χρήση ναρκωτικών ουσιών παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια για τους κινηματογραφιστές – η Κέιτ Μπάνσετ στο Carol κάπνιζε στο 95% των σκηνών.

Στο σινεμά, ουκ ολίγοι ήρωες «σνιφάρουν» μπροστά στο φακό ή ανάβουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, όταν το απαιτεί ο ρόλος. Έχετε λοιπόν αναρωτηθεί, τι ουσίες είναι αυτές που εισπνέουν ή τι καπνό… φουμάρουν;

Στην ερώτηση αυτή, δίνει τη δική του εξήγηση ο βετεράνος του κινηματογράφου Jeff Butcher, ο οποίος έχει δουλέψει σε ταινίες με άπειρες σκηνές χρήσης ναρκωτικών, όπως «Requiem for a Dream» και «The Wrestler».

Ιδού τι αναφέρει, σύμφωνα με το Independent και το upvoted.com:

Κάπνισμα

Μέχρι τη δεκαετία του ’90, οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν  πραγματικά τσιγάρα. «Καλούσαμε τις καπνοβιομηχανίες και τους λέγαμε ”γυρίζουμε μια ταινία και χρειαζόμαστε τσιγάρα” και μας έστελναν ένα κιβώτιο», λέει ο Butcher. Σήμερα, οι περισσότεροι καπνίζουν φυτικά από αρωματικά φυτά. «Για τον Λίαμ Νίσον, στην ταινία Non Stop, φτιάχτηκαν ειδικά τσιγάρα από χαμομήλι».

Μαριχουάνα

actor2

Φυσικά και δεν είναι αληθινή μιας και σε αυτή τη περίπτωση, όπως και στα τσιγάρα, δημιουργούν «χόρτο» από μια σειρά φυτικών προϊόντων.

Κοκαΐνη

actor3

Γάλα σε σκόνη και μαγειρική σόδα ήταν, κατά το παρελθόν, μια αρκετά δημοφιλή λύση, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται η ινοσιτόλη, ή η Βιταμίνη Β σε σκόνη. Η βιταμίνη δίνει έντονη ενέργεια, κάτι που δε γνώρισε ο Μίκι Ρουρκ και δεν τον ενημέρωσαν, οπότε κατά τα γυρίσματα του The Westler, φρίκαρε με το αποτέλεσμα.

Ηρωίνηactor4

Στις περισσότερες ταινίες, ο φακός δεν δείχνει τη στιγμή της ένεσης, αλλά όταν αυτό γίνεται, η σύριγγα που χρησιμοποιείται είναι προφανώς ψεύτικη.