Πονοκέφαλο έχει πιάσει τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, καθώς εδώ και καιρό ψάχνουν τρόπους και πρόσωπα για να ανανεώσουν την τελετή απονομής των Όσκαρ.

Ο χρόνος της μεγάλης βραδιάς πλησιάζει (28 Φεβρουαρίου 2016) και τα μέλη της Ακαδημίας δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνουν.

Μετά από τρεις διαδοχικές παρουσιάσεις των Όσκαρ από τους παραγωγούς Neil Meron και Craig Zadan, τα στελέχη της Ακαδημίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναθέσουν την τελετή απονομής σε άλλη ομάδα

Σ’ αυτήν την απόφαση, για ανανέωση, συντέλεσε και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η τελετή απονομής των βραβείων προσελκύει όλο και λιγότερους τηλεθεατές. Με αποτέλεσμα την φετινή χρονιά, με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Neil Patrick Harris, να την δουν 36 εκατ. τηλεθεατές, έναντι 43 εκατ. το 2014, σημειώνοντας πτώση κατά 15%. Η πτώση τηλεθέασης σε συνδυασμό με τις γενικά κακές κριτικές που έλαβε η τηλεοπτική εκπομπή το 2015, η αποστολή της Ακαδημίας για αλλαγές ώστε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα σόου ψυχαγωγίας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Σε δημοσίευμα των «The New York Times», αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Cheryl Boone Isaacs, και ο εκτελεστικός διευθυντής, Dawn Hudson, έχουν εξετάσει τουλάχιστον πάνω από έξι παραγωγούς και ομάδες παραγωγής οι οποίοι θα έχουν μία διαφορετική αισθητική προσέγγιση, δίνοντας έναν άλλον αέρα στην ετήσια απονομή των βραβείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα ανάμεσα στους ανθρώπους που είδαν τα στελέχη της Ακαδημίας είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας «House Party», Reginald Hudlin, που ήταν και παραγωγός της ταινίας «Django, ο τιμωρός», η οποία το 2013, ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Όσκαρ και έλαβε δύο από αυτά.

Ένας άλλος που διεκδικεί τη θέση είναι ο Michael Shamberg, παραγωγός των ταινιών «Reality Bites» και «Freeheld», που ακόμα δεν έχει προβληθεί στους κινηματογράφους, και πραγματεύεται τον αγώνα της ζωής ενός λεσβιακού ζευγαριού για την παροχή σύνταξης χηρείας στο Νιου Τζέρσεϊ.

Στη λίστα των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται και άλλα ονόματα, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε αναμονή μέχρι την τελική απόφαση και ανακοίνωση από την Ακαδημία των Όσκαρ.