Μια ακόμα εκδοτική επιτυχία κατέγραψε η συγγραφέας Ε.Λ Τζέιμς, αφού το νέο της βιβλίο «Grey», το οποίο αποτελεί συνέχεια της τριλογίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» πούλησε ήδη περισσότερα από 1,1 εκατομμύριο αντίτυπα, ebooks και ηχητικά βιβλία, μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκδοτικός οίκος Vintage Books.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στην μεγάλη ζήτηση του νέου μυθιστορήματος, αλλά και στις απαιτήσεις του αναγνωστικού του κοινού, ο εκδοτικός οίκος αναμένεται να τυπώσει ακόμη ένα εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου που αυτή τη φορά αφηγείται την ιστορία του πρώτου βιβλίου μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή,  Κρίστιαν Γκρέι.

«Είναι εντυπωσιακός αριθμός αντιτύπων που πωλήθηκαν μέσα σε μένα Σαββατοκύριακο και αποδεικνύει τη δέσμευση και το πάθος που έχουν οι αναγνώστες των βιβλίων “Οι Πενήντα Αποχρώσεις”», δήλωσε η εκδότρια Αν Μεσίτ του Εκδοτικού Ομίλου Knopf Doubleday προσθέτοντας πως «η ιστορία από την πλευρά του Κρίστιαν αποδεικνύεται ακαταμάχητη».

Αναμενόμενο βέβαια εφόσον το εν λόγω βιβλίο αποτελούσε πριν ακόμη κυκλοφορήσει, το βιβλίο με τις περισσότερες παραγγελίες στην ιστοσελίδα Amazon.com κι έφτασε κατευθείαν στην πρώτη θέση της διαδικτυακής λίστας των bestsellers, όταν κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τριλογία «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» πούλησε περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε 52 γλώσσες.

Η συγγραφέας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτοντας ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στο χώρο των εκδόσεων. Η ίδια είπε ότι αποφάσισε να το γράψει χάρη στους θαυμαστές της που ήθελαν να πληροφορηθούν για τη σχέση του Γκρέι με την φοιτήτρια Αναστέζια Στιλ από την δική του πλευρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post το νέο βιβλίο της Τζέιμς είναι «σκοτεινό, αδυσώπητο και υπερβολικά σοβαρό, όπως ο κ. Γκρέι». Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail φαίνεται να έχει άλλη άποψη, καθώς έγραψε ότι η Τζέιμς αναπαράγει όλες τις κουραστικά όμοιες συναντήσεις από το πρώτο βιβλίο.

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Τζέιμι Ντόρναν και Ντακότα Τζόνσον, ενώ από τον Φεβρουάριο που βγήκε στις αίθουσες η ταινία έκανε εισπράξεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.