Αρκετές είναι οι προτάσεις για δωρεάν έξοδο και απόψε το βράδυ στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Πάρτε μερικές ιδέες και οργανώστε το απόγευμα της Δευτέρας.

Προβολή ταινιών στη διάρκεια του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα 6/12 An American in Paris (1951). Σκηνοθεσία: Βινσέντε Μινέλι, Πρωταγωνιστές: Τζιν Κέλι, Λέσλι Κέιρον. Στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Λιμάνι – Αποθήκη Α’. Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και οι άνεργοι δικαιούνται ελεύθερη είσοδο –εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις– στις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, και στις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας.

Το 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Η μουσική παράδοση της Μακεδονίας» διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Στο συμπόσιο συμμετέχουν επιστήμονες από τον Πανεπιστημιακό χώρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, την Ακαδημία Αθηνών, το κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας, το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο. Οι εισηγήσεις τους σχετίζονται με την ελληνική μουσική παράδοση, όπως αυτή έχει διασωθεί και μελετηθεί από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας στους ήχους, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια, πολλά των οποίων είναι συνοδευτικά εορταστικών γεγονότων και δρώμενων. Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Γ. Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Tango Θεσσαλονίκη: Πόζα & Έρωτας, στον πολυχώρο Milonga Das.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.