Μπορεί ένα συγκρότημα από το 1983 μέχρι και το 2002 να έχει βγάλει μόνο ένα mini LP αλλά σήμερα να θεωρείται ένας από τους θρύλους της heavy metal σκηνής; Μπορεί αυτό το mini LP να είναι ανάμεσα στα μουσικά μνημεία της σκληρής μουσικής έχοντας αφήσει το σημάδι του πάνω στους metalheads και να είναι σημείο αναφοράς στην εξέλιξη της συγκεκριμένης μουσικής; Ναι, μπορεί! Αν μιλάμε για τους Warlord και το «Deliver Us» και βέβαια μπορεί.

Οι Αμερικάνοι κατάφεραν κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν. Δημιούργησαν έναν δίσκο που είναι τόσο εκπληκτικός που ούτε οι ίδιοι δεν μπόρεσαν πότε να ξεπεράσουν. Οι Warlord το 1983 που το New Wave Of British Heavy Metal βρισκόταν στα… «ντουζένια» του, πήραν την σκληρή μουσική από το χεράκι και την ανέβασαν στα ουράνια δίνοντας μια «μυρωδιά» για το τι θα ακολουθήσει από τα μέσα της δεκαετίας του 90’ και μετά. Κανείς δεν ξέρει τι θα είχαν καταφέρει αν δεν είχαν διαλυθεί. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του συγκροτήματος που είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που έδωσε.

Υπεύθυνοι για αυτό το μουσικό διαμάντι των έξι τραγουδιών (+1 που προστέθηκε στην Ιαπωνική έκδοση) είναι ο Jack Rucker (Damien King) στα υπέροχα και τόσο μελωδικά φωνητικά, ο William J. Tsamis (Destroyer) στη κιθάρα, ο Mark Zonder (Thunder Child) στα καθηλωτικά ντραμς και ο Diane Kornarens (Sentinel) στα keyboards που δίνουν άλλη διάσταση στα ούτως ή άλλως εκπληκτικά τραγούδια.

Οι πωλήσεις και γενικά η αποδοχή του δίσκου από το κοινό ήταν μια από τις βασικές αιτίες που διαλύθηκαν οι Warlord μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Οι πωλήσεις δεν πήγαν καθόλου καλά, η αποδοχή δεν ήταν αυτό που περίμενε το συγκρότημα και κάπως έτσι «θάφτηκε» ένας δίσκος ο οποίος όταν χρόνια αργότερα βγήκε και πάλι στην επιφάνεια και πήρε τη θέση που του άξιζε ανάμεσα στα σπουδαία άλμπουμ της σκληρής μουσικής έκανε πολλούς να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Ακούστε τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου


Ξέρατε ότι…

…οι Warlord έχουν επανενωθεί δυο φόρες βγάζοντας ισάριθμούς δίσκους. Έναν το 2002 και έναν το 2013

…το «Deliver Us» επανακυκλοφόρησε ψηφιακά επεξεργασμένο τον Σεπτέμβριο του 2012 γνωρίζοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία

… ο William J. Tsamis ένας εκ των δημιουργών του γκρουπ είναι Ελληνικής καταγωγής

Δείτε εδώ τα θέματα του μουσικού αφιερώματος «Οι 100 δίσκοι που δημιούργησαν τη σκληρή μουσική»