Η μαφία της Καλαβρίας «μετακόμισε» στο Ελληνικό (δίπλα ακριβώς στο σταθμό του μετρό της περιοχής), σε μια προσεγμένη trattoria-all day cafe. Το Ndrangheta (όπως ονομάζεται η καλαβρέζικη μαφία), λοιπόν, είναι από εκείνα τα μαγαζιά που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν ώστε να γίνουν το στέκι σας στην περιοχή, τόσο για φαγητό, όσο για καφέ και ποτό.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 (όποτε και πρωτολειτούργησε) κατάφερε να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα μαγαζιά του είδους του στο Ελληνικό, και μάλιστα με διαφορά, κερδίζοντας το στοίχημα με το κοινό μέσα από την ιδιαίτερη διακόσμησή του: ρετρό ασπρόμαυρα πλακάκια στο πάτωμα, ξύλινες επενδύσεις και τραπέζια μοναστηριακού τύπου, δερμάτινους καναπέδες, εντυπωσιακή μπάρα.

Ο κατάλογός του πιο γευστικός από ποτέ είναι έτοιμος να σας μυήσει στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας. Σήμα κατατεθέν του δεν είναι άλλη από την τραγανή και με λεπτή ζύμη πίτσα σε διάφορες εκδοχές (Margarita, Prosciutto, Peperone, Diavola, Siciliana) που απογειώνει τη γεύση και ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Από τις προτάσεις του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρέσκα ζυμαρικά (ραβιόλι με γέμιση μανιταριών porcini και ελαφριά κρέμα μαύρης τρούφας, τορτελίνια με γέμιση σπανάκι και ricotta με ελαφριά σάλτσα al freddo), που παράγονται στην κουζίνα του, καθώς και τα εξαιρετικά risotti (μανιταριών, γαρίδας, κοτόπουλου, μελιτζάνας). Οι επιλογές σε κυρίως πιάτα είναι λιγοστές αλλά όλες μία και μία. Φιλέτο μοσχάρι με mix μανιταριών και πιπεράτη σάλτσα, φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με πουρέ πατάτας και gorgonzola και μοσχαρίσια σκαλοπίνια με πουρέ πατάτας και ελαφριά σάλτσα al freddo, ολοκληρώνουν τις γευστικές προτάσεις του σεφ.

Από την παραγγελία σας δεν πρέπει να λείπει κάποιο από τα homemade γλυκά του ζαχαροπλάστη του all day spot, όπως το θεσπέσιο τιραμισού, το πρωτότυπο προφιτερόλ με παγωτό και η λαχταριστή πίτσα με nutella και φρέσκες φράουλες!

Όσοι το προτιμήσετε για τη βραδινή σας έξοδο, η εμπνευσμένη cocktail list διαθέτει προτάσεις που θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Tip
: Το Ndrangheta διαθέτει, επίσης, επιλογές σε panini (με προσούτο, σολομό, κοτόπουλο) σε περίπτωση που θέλετε να τσιμπήσετε κάτι πιο ελαφρύ και να συνοδεύσετε τον καφέ ή το ρόφημα της αρεσκείας σας.

Info
Τιμές: Από 14-15 ευρώ/άτομο, 3,50 ευρώ (freddo cappuccino), 6 ευρώ (ποτό), από 7 ευρώ (cocktail)

Ιασωνίδου 10, Ελληνικό
Τηλ. 210 9649092
www.facebook.com/ndranghetaCafeBar


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!