Η Ομάδα Θεάτρου 08 παρουσιάζει τη μουσικο-χορευτική προσαρμογή της κωμωδίας «O 6oς Αμερικανικός Στόλος» των Αλ. Σακελλάριου & Χρ. Γιαννακόπουλου στις 29, 30, 31 Μαρτίου και 1, 2 Απριλίου στο Θέατρο ACS Athens, στο Χαλάνδρι.

Η «Ομάδα Θεάτρου 08», γνωστή και ως «Θεατροπαρέα 08», είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αγάπη για το θέατρο οι οποίοι θέλησαν μέσω της οργάνωσης θεατρικών παραστάσεων να ψυχαγωγήσουν το κοινό, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουν έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο γιατί πιστεύουν ότι τούτο είναι χρέος όλων. Γι’ αυτό και το σύνολο των εσόδων, διατίθεται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Στηρίζοντας τη Θεατροπαρέα, στηρίζετε το φιλανθρωπικό σκοπό της. Έχοντας στο ενεργητικό της έξι θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα κατάφερε από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη υποστήριξη των χορηγών να διαθέσει πάνω από 120.000 ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς.

Αποδέκτες δωρεών έχουν αποτελέσει μέχρι σήμερα το Ίδρυμα για την Προστασία Απροσάρμοστων Παιδιών «η Θεοτόκος», το Φιλανθρωπικό Σωματείο-Κέντρο Ειδικών Ατόμων «η Χαρά», το Φιλανθρωπικό Σωματείο για την φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις «MDA Ελλάς», το δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρανιά του Νομού Γρεβενών, η ΜΚΟ PRAKSIS, η ΜΕΡΙΜΝΑ, τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ κ.ά

H μουσικο-χορευτική κωμωδία που θα παρουσιάσει η ομάδα φέτος βασίστηκε στο θεατρικό έργο των Α. Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος», προσαρμόστηκε στα μέτρα της ομάδας και εμπλουτίστηκε με πρωτότυπη μουσική και χορογραφίες.

Η παράσταση αφιερώνεται στον Αλέκο Σακελλάριο, από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής κωμωδίας που διερεύνησε την πολυσύνθετη νεοελληνική ψυχή με τρόπο διεισδυτικό.

Υπόθεση του έργου

Κάπου στα χρόνια του ’60 καταφτάνει στον Πειραιά ο 6ος Αμερικανικός Στόλος. Με αυτή την αφορμή, ο Φίλιππας Αγγελούτσος, ένας αξιοπρεπής λογιστής, αναγκάζεται προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδώσει μαθήματα Αγγλικών στα κορίτσια ενός μπαρ της Τρούμπας που διευθύνουν ο κύριος Σταύρος και η μαντάμ Φούλη. Όταν καταφτάνουν οι ναύτες σαν μάννα εξ ουρανού, όλος ο Πειραιάς ετοιμάζεται για πανηγύρι, αλλά….

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στη διεύθυνση: Βουκουρεστίου 8 (τηλ. 210 32 21 600 & 210 33 11 087) καθώς και στέλνοντας email στο: [email protected].