Με την εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του Instagram, η τέχνη της φωτογραφίας έχει παρεισφρήσει για τα καλά στην ζωή μας ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Χιλιάδες χρήστες επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν καθημερινά μέσα από τις εικόνες και πολλοί είναι εκείνοι που επιδεικνύουν άριστες φωτογραφικές ικανότητες χωρίς να είναι επαγγελματίες φωτογράφοι.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική ομάδα «GreekInstagramΕvents», οι καλλιτέχνες του Instagram έρχονται να μας ταξιδέψουν ξανά  Αυτή την φορά όχι μόνο στις ομορφιές της πρωτεύουσας αλλά και την όμορφης συμπρωτεύουσας, μέσα από την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ».

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται προέκυψαν από τις πρόσφατες φωτογραφικές εξορμήσεις που έλαβαν χώρα και στις δυο πόλεις. Πάνω από 100 άτομα συναντήθηκαν και περιπλανήθηκαν μαζί, με σκοπό να απαθανατίσουν τις αστικές ομορφιές των πόλεων που ζούμε κι αγαπάμε.

Η έκθεση περιλαμβάνει 103 φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμιότυπα της αστικής καθημερινότητας και μετά την λήξη της έκθεσης της Αθήνα, πρόκειται να μεταφερθεί και στην Θεσσαλονίκη.