Μετά από έναν κύκλο οχτώ επιτυχημένων παραστάσεων το Μάιο του 2014 το έργο της Kathrine Kressmann Taylor «Παραλήπτης Άγνωστος» (Address Unknown) ανεβαίνει ξανά, από τις 16 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Νάντιας Φώσκολου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Γραμμένο το 1938 είναι, κατά το «New York Times Book Review», «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας».

Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, ενώ στην Ελλάδα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής.

«Ποιος είναι αυτός ο Αδόλφος Χίτλερ που δείχνει να αναρριχάται προς την εξουσία στη Γερμανία;» Μέσα από την αλληλογραφία δύο αδελφικών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ‘30, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία -και την ανθρωπότητα ολόκληρη- σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης.

Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία. Βασισμένη σε μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς, η παράσταση διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.

Μετάφραση, σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου
Σκηνογραφία, video design: Μικαέλα Λιακατά
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Χειρισμός ήχων, φωτισμών & βίντεο: Δάφνη Καφετζή
Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Αλμπέρτο Φάις

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:00, γενική είσοδος: 10 ευρώ – φοιτητικό εισιτήριο: 8 ευρώ – κάρτα ανεργίας & κάρτα ΣΕΗ: 5 ευρώ, μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
Τηλ. επικοινωνίας: 213 00 40 496, κινητό: 69 45 34 84 45, [email protected], http://polychorosket.gr/