Με εμφανές το ισπανικό ταμπεραμέντο –το δηλώνει άλλωστε και το όνομά του– το Mossets & Vino (μεζέδες και κρασί) στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, είναι μια μικρή μαδριλένικη γωνιά που μας εντάσσει στη φιλοσοφία των tapas και του καλού κρασιού για after office και όχι μόνο, χαλαρωτικές και άκρως απολαυστικές στιγμές.

Στην κουζίνα του πρωταγωνιστούν οι γεύσεις και τα προϊόντα της Ιβηρικής χερσονήσου, οι οποίες σερβίρονται σε πιατάκια ως μεζέδες, που παρασκευάζονται με προσοχή και έμφαση στη λεπτομέρεια. Από αυτά ξεχωρίζουν η paella (τόσο ανάμεικτη, όσο απλή με θαλασσινά ή κρεατικά), οι κροκέτες jamon, το jamon Iberico (αλλαντικό ωρίμανσης μαύρων ιβηρικών χοίρων, παλαίωσης 24 μηνών) και το jamon Bellota (αλλαντικό ωρίμανσης μαύρων ιβηρικών χοίρων που τρέφονται μόνο με βελανίδια, παλαίωσης 32 μηνών), οι Bunuelos de bacalao (αφράτη τηγανίτα μπακαλιάρου), οι περίφημες ισπανικές γαρίδες σοταρισμένες με μυρωδικά Gambas al ajillo, τα κλασικά Pan con tomate y jamon (τύπου μπρουσκέτες με σάλτσα τομάτα και jamon), οι διάσημες patatas bravas (τηγανητοί κύβοι πατάτας με πικάντικη σάλτσα) και τα πικάντικα κεφτεδάκια Albondigas. Επιπλέον, πληθώρα special πιάτων παρασκευάζεται σε εβδομαδιαία βάση για μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Στην ενημερωμένη wine list θα βρείτε 20 επιλεγμένες ετικέτες μόνο από διάφορους ισπανικούς αμπελώνες –κάποιοι από αυτούς ανήκουν στις περιοχές Torres και Rioja– οι οποίες σερβίρονται σε μπουκάλι και, κάποιες από αυτές, σε ποτήρι. Φυσικά, από ένα wine bar-restaurant με ισπανικό προσανατολισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η χειροποίητη σανγκρία.

Tip: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα churros, τους ισπανικούς λουκουμάδες σε σχήμα μπαστουνιού, βουτηγμένους στη σοκολάτα.

Info:

Δευτέρα-Πέμπτη: 18.00-02.00, Παρασκευή-Κυριακή: 13.00-02.00, 18.00-01.00 (κουζίνα)
Τιμές: Από 4,50-7 ευρώ (ποτήρι κρασί), από 15-20 ευρώ/άτομο με ποτήρι κρασί
Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
Τηλ. 6971 970800
www.facebook.com/pages/Mosset-Vino/837785812911323?rf=244115765789261

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!