Το restaurant-bar a vin Polly Maggoo στο Μεταξουργείο, με αδυναμία στη γαλλική κουζίνα, αλλά και τις δημιουργικές προτάσεις της διεθνούς κουζίνας, σας καλεί να γιορτάσετε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον ιδιαίτερο ζεστό του χώρο, που μοιάζει να σε μεταφέρει σε μικρές γειτονιές του Παρισιού.

Ο ιδιοκτήτης και σεφ, Γιώργος Ηλιού, με σπουδές και θητεία σε μεγάλα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα εντελώς ξεχωριστό εστιατόριο, που θυμίζει έντονα γαλλικό bistrot και προδιαθέτει για ώρες συζήτησης με φίλους, συνοδεία εκλεκτών γεύσεων και οίνου.

Σ’ αυτό το χώρο λοιπόν, την παραμονή τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις εκλεκτές δημιουργίες του κυρίου Ηλιού μέσα από ένα εορταστικό μενού, που δημιουργήθηκε με περισσή αγάπη και έμπνευση για τις ημέρες των γιορτών.

Έτσι, το χριστουγεννιάτικο μενού (39 ευρώ/άτομο) περιλαμβάνει amuse bouche/welcome κρέμα από μυρώνια και καπνιστή πέστροφα σε φρυγανισμένο ψωμί, Ballotines πράσου με brunoise λαχανικών και μους από βασιλομανίταρα, ατομική σαλάτα με βινεγκρέτ μήλου και εσαλότ, χοιρινό γάλακτος μπρεζέ, με hachis parmentier αγριογούρουνου αρωματισμένο με Calvados και λαχανικά γλασέ, τάρτα αχλαδιού με κρέμα αμυγδάλου αρωματισμένη με μαύρο ρούμι.

Όσοι, πάλι, προτιμήσετε το Polly Maggoo για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε amuse bouche/welcome κρέμα πατάτας με λάδι λευκής τρούφας και σαλιγκάρια πασπαλισμένα με προσούτο Ευρυτανίας, μους από bisque καβουριού αρωματισμένη με εστραγκόν και χτένια σωτέ σε φρέσκο βούτυρο, ατομική σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού, φινόκιο και εσαλότ, φιλέτο αγριογούρουνου με σος demi­glass χοιρινού τραγανές φλοίδες σεληνόριζας και chutney κολοκυθιού, μιλφέιγ με πραλίνα και ganache μαύρης σοκολάτας (43 ευρώ/άτομο).

Tip: Τα πιάτα του καταλόγου έχουν μοναδική παρουσίαση και κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ η μουσική είναι χαλαρή και το περιβάλλον φιλικό και παρεΐστικο.

Info:

Τετάρτη-Σάββατο: από τις 19.00, Κυριακή: 12.30-17.00
Τιμές: από 20 ευρώ/άτομο

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 5241120
http://pollymaggoo.gr

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!