Πραγματοποιήστε ένα μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της χώρας των Μάγιας και των Αζτέκων μέσα από τις μοναδικές προτάσεις της tex-mex κουζίνας, στο ολοκαίνουριο εστιατόριο «Ο Μεξικανός», στο Γκάζι.

Ο μεξικανός ιδιοκτήτης του σας συστήνει σε παραδοσιακές γεύσεις της πατρίδας του που θα δοκιμάσετε μόνο εδώ. Εκτός από τα κλασικά fajitas, burritos και quesadillas, στο μενού θα βρείτε κι άλλα παραδοσιακά πιάτα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά και διαδεδομένα στην Ευρώπη.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα chilaquiles -κάτι σαν το ελληνικό παστίτσιο- με πίτες καλαμποκιού, κοτόπουλο με λίγο καυτερή σάλτσα και τυρί απλωμένα σε στρώματα και ψημένα στο φούρνο, και τα pibipollo, ένα μείγμα από κοτόπουλο και χοιρινό, καλαμπόκι, καυτερή κόκκινη σάλτσα ανάμεσα σε πίτες καλαμποκιού, ψημένα επίσης στο φούρνο.

Συνοδεύστε την παραγγελία σας με ένα μεξικανικό cocktail και ολοκληρώστε το γεύμα σας με κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά, όπως το pambazo cosumel (φρούτα, μαύρη ζάχαρη και κανέλα τυλιγμένα σε πίτα από σιτάρι, τηγανητά και σερβιρισμένα με παγωτό, σαντιγί και μέλι).

Μπορείτε να το επιλέξετε και για την βραδινή σας έξοδο, καθώς διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο bar. Φυσικά, Ο «Μεξικανός» φημίζεται για τις μαργαρίτες και τα mojito του.

Tip: Το πρώτο εστιατόριο «Μεξικανός» λειτουργεί από το 2004 στου Ζωγράφου (Ευδήλου 15, τηλ. +30 210 7716900).

Info:

Δευτέρα-Πέμπτη: από τις 18.00, Παρασκευή-Κυριακή: από τις 14.00
Τιμές: από 18 ευρώ/άτομο, από 7 ευρώ (cocktail)

Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών, Γκάζι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 3421142
[email protected]
www.mexicanos.gr
www.facebook.com/omexicanosathens

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!