Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 21.00 στο PublicCafé στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του δίσκου «Λωτοφάγοι» σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Οι «Λωτοφάγοι», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου αποτελούν δίσκο-σταθμό για τα ελληνικά μουσικά πράγματα. Είναι έργο βαθιά υπαρξιακό, έντονα πολιτικό, ανόθευτα ερωτικό και, για αυτό, αληθινά λαϊκό.

Η πορεία του λωτοφάγου Έλληνα, που χάνει τη μνήμη καθώς αφήνει τα πέτρινα χρόνια και οδεύει στον θρίαμβο, και από εκεί στην πτώση. Του καπετάνιου και λαθρεπιβάτη Έλληνα, του Ρομπέν των Θαλασσών. Του ανθρώπου που ζει με φόβους -περίστροφα, σαν αμαρτωλός άγγελος στον χορό των κολασμένων. Που σαλπάρει με το σαντορινιό φεγγάρι στην πλώρη και μ’ ένα δάκρυ κιμωλία, στα πανιά. Που ξυπνάει μια μεθυσμένη ανατολή, όμηρος μαζί κι απαγωγέας. Που ξεψυχά και αναγεννιέται σαν ρόδο αλεξανδρινό πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι και, τελικά, χάνεται φορτωμένος του χθες τις βαλίτσες. Οι δημιουργοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να συμπορευτούν με επτά κορυφαίους καλλιτέχνες.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Φωτεινή Δάρρα, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αφήνουν το αποτύπωμα μιας εποχής, μιας χώρας και ενός ολόκληρου κόσμου, που μπορεί να συμβιβάστηκε και να ξιπάστηκε, αλλά ξέρει ακόμη να αγωνίζεται, να ερωτεύεται και να δημιουργεί.


Πού:
PublicCafe, 5ος όροφος Public Συντάγματος
Πότε: Τρίτη 4 Νοεμβρίου
Ώρα: 21.00