Οι λάτρεις του καλού κρασιού και του ποιοτικού φαγητού κάθε δεύτερη Τετάρτη μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις μοναδικές οινογευσιγνωσίες που διοργανώνει το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka, στη γειτονιά του Κεραμεικού.

Με πιάτα μαγειρεμένα στα μέτρα του εκάστοτε κρασιού, έτσι ώστε να μην υπερκαλύπτεται η γεύση του και να αναδύονται ιδανικά τα αρώματά του ακόμη και κατά τη διάρκεια του φαγητού, το Safka σε συνεργασία με επιλεγμένους αμπελώνες από όλη την Ελλάδα σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Και φυσικά να την επαναλάβετε, καθώς οι οινογευσιγνωσίες του εστιατορίου διοργανώνονται κάθε 15 μέρες.

Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, λοιπόν, η βραδιά είναι αφιερωμένη στους Αμπελώνες Αντωνόπουλου, ενώ τα κρασιά που έχουν την τιμητική τους είναι το ολοκαίνουριο Αμυγδαλιές, αλλά και κάποιες σταθερές αξίες του κτήματος όπως το Άναξ και το Γεροντόκλημα Ρεματιάς.

Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τις γευστικές προτάσεις του σεφ Samu Koskinen και της ομάδας του αλλά και την παρουσία των Νατάσα Χαλκιά και Κώστα Αγγέλου, εκπροσώπους του κτήματος οι οποίοι θα σας δώσουν όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα τους.

Στο δείπνο περιλαμβάνεται φρεσκοψημένο ψωμί βύνης του εστιατορίου. Η ποσότητα του κάθε κρασιού είναι 120-150 ml εκτός από το επιδόρπιο, το οποίο θα είναι 60ml.

Tip: Το Safka, ωστόσο, δεν επαναπαύεται ποτέ. Γι αυτό, σας περιμένει κάθε Κυριακή (13.30-18.00) για να σας συστήσει και στο ανανεωμένο brunch μενού του.

Από τις επιλογές σας δεν πρέπει να λείπουν το Nordic Benedict με καπνιστό σολομό, αυγό ποσέ και σάλτσα ολλαντέζ, η ομελέτα με τάρανδο και σπανάκι, το Safka black angus burger με τυρί, τομάτα, μαρούλι, πίκλες και κρεμμύδι, οι σκανδιναβικές τηγανίτες με σπιτική μαρμελάδα εποχής, φρέσκο μύρτιλο, σαντιγύ και μέλι. Συνοδέψτε με κάποιο από τα προτεινόμενα cocktails.

Info

Τετάρτη-Σάββατο: 20.00- αργά, Κυριακή: 13.30- αργά
Τιμές: οινογευσιγνωσίες: 33 ευρώ/άτομο (4 πιάτα, 4 κρασιά, κουβέρ), γενικά: από 25 ευρώ/άτομο

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82 & Πηλέως, Αθήνα
Τηλ. +30 210 5243340
[email protected]
www.safka-athens.gr
www.facebook.com/safka.athens

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!