Ξανθιά ή σκούρα, σε μπουκάλι ή βαρέλι, από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Αγγλία ή τη χώρας μας, η μπύρα, αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για αρκετούς από εμάς. Ειδικά όταν συνοδεύεται από εκλεκτούς -και ταυτόχρονα κλασικούς- μεζέδες όπως λουκάνικα, κότσι, τηγανιτές πατάτες.

Η ομάδα του GreekGuide.com συγκέντρωσε τα 10 αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα, όπου θα απολαύσετε ένα ή και περισσότερα ποτήρια/μπουκάλια παγωμένης μπύρας. Στην υγειά σας λοιπόν!

Arch Beer House


Μία από τις πιο παλιές μπυραρίες της Αθήνας, καθώς λειτουργεί περισσότερο από 20 χρόνια, η Arch Beer House βρίσκεται προς το τέλος του κεντρικού πεζόδρομου στο Περιστέρι και ξεχωρίζει ανάμεσα στις μπυραρίες της Αθήνας για τη μεγάλη ποικιλία σε μπύρες που διαθέτει. Εδώ θα βρείτε περισσότερες από 150 εμφιαλωμένες ετικέτες και 17 draughts, τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο από τα κρύα ή ζεστά πιάτα του καταλόγου. Ποικιλία λουκάνικων, ροδέλες κρεμμυδιού, πικάντικο burger, παραδοσιακή βαυαρέζικη κουλούρα, τηγανητές πατάτες με μπέικον και λιωμένο τυρί είναι μόνο κάποιες από τις γευστικές επιλογές σας.

Info
Καθημερινά: από τις 19.00

Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι
Τηλ. +30 210 5752992
www.archbeerhouse.gr
www.facebook.com/ArchBeerHouse.gr

Barley Cargo


Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Καρύτση, ξεχώρισε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και κατάφερε να προσελκύσει το νεανικό κοινό της πόλης. Στον industrial αισθητικής χώρο του σερβίρει περίπου 185 μπύρες, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που προέρχονται από έλληνες παραγωγούς, ενώ στόχος του είναι να τις αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα πιάτα είναι μικρά και, ως εκ τούτου, πολύ οικονομικά, και συνοδεύουν ιδανικά την επιλογή σας. Στα δυνατά χαρτιά του τα live events που διοργανώνει και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Info
Δευτέρα-Σάββατο: 11.00-03.00, Κυριακή: 19.00-03.00

Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα
Τηλ. +30 210 323044
www.facebook.com/BarleyCargo

Athens Beer


Στην καρδιά της Αθήνας, επί της Νίκης στο Σύνταγμα, το Athens Beer με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο, διαθέτει μια ενημερωμένη λίστα με μπύρες (περίπου 60 ετικέτες από Ελλάδα και εξωτερικό, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Αγγλία) καθώς και επιλεγμένη wine list με 20 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Τέλεια συνοδευτικά οι προτάσεις της κουζίνας όπως σκαλοπίνια μοσχαριού, χοιρινό σε αμπελόφυλλο, μπουκιές κοτόπουλου κ.α.

Info
Καθημερινά: από τις 08.00

Τιμές: από 20 ευρώ/άτομο (με ποτήρι κρασί), 3 ευρώ (cappuccino), 2,50-7 ευρώ (μπύρα), 3 ευρώ (ποτήρι κρασί)

Νίκης 20, Αθήνα
Τηλ. +30 210 3210790
www.facebook.com/AthensBeer

Berlin by 5 Drunk Men


Το Berlin by 5 Drunk Men είναι μία από τις ελάχιστες, ίσως και η μοναδική, μπυραρία στην Αθήνα με self service φιλοσοφία, η οποία σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας στο Παγκράτι. Η καινοτομία του είναι ότι διαθέτει σύστημα αυτόματου σερβιρίσματος (κάνουλες για lager ελληνική και weiss μπύρα) σε κάθε πάγκο, ώστε κάθε φορά που γεμίζετε το ποτήρι σας να βλέπετε την κατανάλωση του τραπεζιού σας σε μια οθόνη. Διαθέτει επιπλέον 5 μπύρες σε βαρέλι και γύρω στις 30 ετικέτες σε μπουκάλι. Οι μεζέδες που συνοδεύουν τις μπύρες είναι σε μορφή tapas. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει λίγες επιλογές από φρέσκα υλικά, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και finger food. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το κότσι του, καλό είναι να καλέσετε από πριν στο μαγαζί και να ζητήσετε να σας το προετοιμάσουν.

Info
Καθημερινά: 17.30-02.30

Τιμές: από 10 ευρώ/άτομο

Τιμοθέου 8, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 7010006
www.facebook.com/BerlinBy5drunkMen

Pentagram


Εκτός από μια μεγάλη γκάμα, με περισσότερες από 70 ετικέτες σε εμφιαλωμένες και draught μπύρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και άλλες χώρες του κόσμου, το Pentagram στο Νέο Ηράκλειο, λίγο πιο πάνω από τη στάση Ηράκλειο του ΗΣΑΠ, διαθέτει και ενημερωμένο κατάλογο με γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά την μπύρα της επιλογής σας. Μεζέδες, λουκάνικα, ποικιλίες, κότσι, burgers σας βάζουν σε πειρασμό.

Info
Δευτέρα-Σάββατο: από τις 18.00, Κυριακή: από τις 13.00

Τιμές: από 12-15 ευρώ/άτομο, από 4,50 ευρώ (μπύρα)

Πρασίνου Λόφου 5, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, Νέο Ηράκλειο
Τηλ. +30 215 5405339
www.facebook.com/pages/Pentagram-Beer-House-Live-Music

BeerGarden Ritterburg


Το BeerGarden Ritterburg λειτουργεί από το 1974 και είναι το πρώτο αυθεντικό, γερμανικό εστιατόριο-beer bar που άνοιξε τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό. Βρίσκεται στην κεντρική Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της μπύρας. Πιάτα της παραδοσιακής, νοτιογερμανικής κουζίνας, με σπεσιαλιτέ παγκοσμίου φήμης, τα οποία ανανεώνονται δύο φορές το χρόνο κυριαρχούν στον κατάλογό του. Από το μενού σας προτείνουμε χοιρινό κότσι με ξινολάχανο και μαϊντανοπατάτες, καθώς και το special σνίτσελ. Στον κατάλογο θα βρείτε 18 ετικέτες σε μπουκάλι και 6 σε βαρέλι.

Info
Δευτέρα-Σάββατο: 20.00-02.00, Κυριακή: 13.30-02.00, έως 00.30 (κουζίνα)

Τιμές: από 25 ευρώ/άτομο

Εθνικής Αντιστάσεως 214 & 2ας Μαΐου 12, Καισαριανή
Τηλ. +30 210 7222235
[email protected]
www.facebook.com/BeerGardenRitterburg

Molly Malone’s


Αν είστε λάτρεις της μπύρας και της ιρλανδικής κουλτούρας, το Molly Malone’s, στη Γλυφάδα, είναι ένα μαγαζί που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε. Είναι ίσως ο μόνος αυθεντικός εκπρόσωπος του είδους στην Αθήνα, με κατάλογο που ικανοποιεί κάθε προσδοκία. Ποικιλία γευστικών προτάσεων όπως, πατέ συκωτιού, fish & chips, κλασικά νάτσος, επιλογές από ιρλανδικά ουίσκι και ασυνήθιστες μπύρες. Διοργανώνονται και βραδιές με live μουσική. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μπύρες. Προβάλλονται αγώνες ράγκμπι για τους οπαδούς του αθλήματος.

Info
Καθημερινά: από τις 12.00

Τιμές: από 20 ευρώ(φαγητό), 6 ευρώ (ποτό), 3,50 ευρώ (καπουτσίνο)

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα
Τηλ. +30 210 8944247
mollymalones.gr
www.facebook.com/mollymalonesgr

Munchen


Οι αγαπημένες συνήθειες του Γερμανού εμπνευστή της μπυραρίας Munchen μετακόμισαν στα Μελίσσια, για να σας μυήσουν στον κόσμο της βαυαρικής κουλτούρας. Αυθεντικές βαυαρικές μπύρες και γεύσεις αποτελούν την ιδανική επιλογή για μοναδικές εμπειρίες με την παρέα. Διαθέτει μεγάλη γκάμα σε μπύρες (εμφιαλωμένες και βαρελίσιες, μοναστηριακές, lager, ξανθιές, με φρουτένια γεύση, αλλά και χωρίς αλκοόλ), πιάτα αλλαντικών και τυριών, πρέτσελ, λουκάνικα, γερμανικό κότσι με ξινολάχανο και hot dogs. Στα βαυαρικά πρότυπα και η διακόσμηση του χώρου, με το ξύλο και τα μεγάλα τραπέζια να κυριαρχούν.

Info
Δευτέρα: 16.00-00.30, Τρίτη-Πέμπτη: 13.30-00.30, Παρασκευή: 13.30-01.30, Σάββατο: 12.30-01.30, Κυριακή: 12.30-00.30

Ανδρέα Παπανδρέου 13-15, Μελίσσια
Τηλ. +30 210 8033424
[email protected]
www.muenchen-athen.com
www.facebook.com/pages/M%C3%BCnchen-Erichs-Beer-and-Wurst-Bar

Brauhaus


Σταθερή αξία στην κατηγορία της, καθώς οι μπύρες της έχουν βραβευτεί με βραβείο Gourmet, η μπυραρία Brauhaus στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι του 1928 επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε εμφιαλωμένες και βαρελίσιες μπύρες, που σερβίρονται σε δίλιτρα και σε πεντόλιτρα βαρελάκια. Οι γευστικές προτάσεις του που ξεχωρίζουν είναι το κότσι με μέλι (πραγματικά λιώνει στο στόμα), το κοτόπουλο με τις τηγανητές πατάτες και την κρέμα, καθώς και τα χειροποίητα κριτσίνια.

Info
Καθημερινά: από τις 11.00

Τιμές: από 15 ευρώ/άτομο

Λεωφόρος Δεκελείας 67, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ. +30 210 2510770
www.facebook.com/pages/Brauhaus-at

Beerology


Δυνατό ατού της μπυραρίας Beerology στην Ηλιούπολη -συγκαταλέγεται στις σχετικά νέες αφίξεις στη συγκεκριμένη κατηγορία- δεν είναι άλλο από τη μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, καθώς διαθέτει 130 περίπου σε μπουκάλι από όλο τον κόσμο και 9 σε βαρέλι. Αγαπημένη επιλογή κυρίως του νεαρόκοσμου, διαθέτει πιάτα που θα περίμενε να συναντήσει κάποιος σε ένα beer bar, όπως κότσι, λουκάνικα, τηγανιτές πατάτες, όλα σε γενναίες μερίδες. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της, η άριστη σχέση τιμής-ποιότητας-ποσότητας.

Info
Καθημερινά: από τις 12.30

Ηρώων Πολυτεχνείου 4α, Ηλιούπολη
Τηλ. +30 211 1848866
www.facebook.com/pages/Beerology

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!