Ύστερα από μια εβδομάδα γεμάτη σκληρό ανταγωνισμό, μοναδικές δημιουργίες και εξαιρετικά cocktail, ο Charles Joly, από το μπαρ «The Aviary» του Σικάγο, ξεπέρασε 47 από τους καλύτερους mixologist από όλον τον κόσμο και στέφθηκε ως ο DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2014.

Ο Charles γοήτευσε τους κριτές από το πρώτο cocktail που δημιούργησε, όμως το signature serve του ήταν εκείνο που έκλεψε την παράσταση και τον βοήθησε να γράψει το όνομά του στο πάνθεον της ιστορίας του cocktail. Το signature cocktail του «Above the Clouds», δημιουργημένο για τη τελευταία δοκιμασία «Punch and Glass», κέρδισε τους κριτές. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του τελικού, ο Charles αποδείκνυε σε κάθε δοκιμασία ότι έχει αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει το διαγωνισμό εντυπωσιάζοντας ένα πάνελ κριτών που περιλάμβανε θρύλους της παγκόσμιας σκηνής του cocktail όπως ο Dale DeGroff, ο Salvatore Calabrese, η Julie Reiner, ο Steve Olsen και ο Gaz Regan.

«Πραγματικά νιώθω φοβερό δέος από το γεγονός. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά το να στέφεσαι ως ο DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ BARTENDER OF THE YEAR 2014 είναι σαν ένα όνειρο – περιμένω από στιγμή σε στιγμή να ξυπνήσω. Οι υπόλοιποι φιναλίστ αποτελούν τους καλύτερους bartender στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε το να διαλέξουν οι κριτές εμένα για νικητή, είναι απίστευτο», δήλωσε ο Joly.

«Αυτό το ταξίδι δε ξεκίνησε την εβδομάδα του τελικού διαγωνισμού του WORLD CASS, ούτε πέρσι που δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό – ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω σε ένα τοπικό μπαρ. Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, οι ήχοι, οι τεχνικές, η ιστορία, το θεατρικό κομμάτι – με έκαναν να διαπιστώσω ότι δε θέλω απλά να δημιουργήσω άλλο ένα ποτό. Δημιουργώ ποτά από την καρδιά μου και με γεμίζει πραγματικά χαρά να βλέπω τους πελάτες μου χαρούμενους. Οι δυνατότητες που έχει ένας bartender είναι άπειρες, όχι μόνο όσον αφορά στην καριέρα, αλλά και στις δημιουργίες του – το μόνο όριο είναι η φαντασία του».

Ο Matteo Fantacchiotti, Global Vice President Commercial, DIAGEO RESERVE, δήλωσε: «Το πάθος, η δημιουργικότητα και οι εκπληκτικές γνώσεις του Charles στο mixology κέρδισαν τους κριτές από την πρώτη στιγμή. Η επιθυμία του να δημιουργήσει μοναδικά serve που συνδύαζαν εκλεπτυσμένες γεύσεις με καινοτόμα μοντέρνα twist ήταν ολοφάνερη σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή να έχουμε τον Charles σαν τον ambassador του Diageo Reserve WORLD CLASS™ για το 2014 και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του στο μέλλον. Μαζί, σκοπεύουμε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά ταλέντων του mixology, εξυψώνοντας το προφίλ των bartender στο ίδιο επίπεδο με αυτό των chef».

Ο Charles Joly είναι πλέον ο έκτος bartender που έχει διακριθεί με τον τίτλο του WORLD CLASS™ Bartender of The Year, ακολουθώντας τα βήματα μεγάλων προσωπικοτήτων του mixology που επηρέασαν την παγκόσμια κουλτούρα του cocktail, συμπεριλαμβανομένων των David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz και Αριστοτέλη Παπαδόπουλο.

Οι 48 bartender που έλαβαν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό του WORLD CLASS™ για το 2014 είχαν ήδη αποδείξει την αφοσίωσή τους στη τέχνη του bartending, συμμετέχοντας και κερδίζοντας σε εθνικό επίπεδο και ύστερα από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και να συναγωνιστούν τους καλύτερους bartender του κόσμου στον κορυφαίο διαγωνισμό mixology του κλάδου.

Ο Charles Joly θα είναι πλέον ο διεθνής ambassador για το Diageo Reserve WORLD CLASS™, ένας ρόλος που θα τον κάνει να ταξιδέψει τον κόσμο, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας νέα ταλέντα, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύσσει και τις δικές του γνώσεις και ικανότητες μέσα από τις διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές που θα γνωρίζει.

Ο Παγκόσμιος Τελικός του WORLD CLASS™ για το 2014 αποτελούνταν από μια σειρά καινοτόμων δοκιμασιών που πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία. Ξεκίνησε από το Gleneagles της Σκοτίας και συνεχίστηκε στο Λονδίνο, ύστερα από ένα ταξίδι με το θρυλικό Orient Express. Με βασικό θέμα των δοκιμασιών την ανακάλυψη, οι 48 φιναλίστ μυήθηκαν στη Βρετανική κουλτούρα και εμπνεύστηκαν από εκείνη ώστε να δημιουργήσουν premium σερβιρίσματα, με τα καλύτερα spirit του κόσμου, διηγούμενα ιστορίες από τοπία, ανθρώπους και την τοπική ιστορία της οικοδέσποινας χώρας – της γενέτειρας του WORLD CLASS™ πριν από έξι χρόνια, της Μεγάλης Βρετανίας.

Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού, μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι καταναλωτές, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της κουλτούρας του mixology μέσω του WORLD CLASS™ House. Αυτή η μοναδική pop-up εμπειρία ήταν τοποθετημένη στους πέντε ορόφους ενός πανέμορφου σπιτιού στην πόλη του Λονδίνου και προσέφερε στους φίλους του διαγωνισμού ειδικά mixology masterclasses από bartenders παγκόσμιας κλάσης, μοναδικά cocktail και συνεδρίες γευσιγνωσίας που κατέστησαν το WORLD CLASS™ House, το πραγματικό σπίτι της απόλυτης εμπειρίας για την απόλαυση ποτού φέτος το καλοκαίρι.

Το 2014, ο Παγκόσμιος Τελικός του WORLD CLASS θα ταξιδέψει στην Αφρική για πρώτη φορά και θα φιλοξενηθεί από την Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design, το Κέιπ Τάουν. Αυτή η πανέμορφη πόλη έχει οριστεί ως ένας από τους Κορυφαίους Προορισμούς από τους The New York Times, και ξεχειλίζει από φυσική ομορφιά και διαφορετικότητα στην κουλτούρα της. Διαθέτοντας μία έντονη και κοσμοπολίτικη κουλτούρα στο mixology, το Κέιπ Τάουν πρόκειται να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού με όλη την έμπνευση που θα χρειαστούν για να διακριθούν στον Παγκόσμιο Τελικό του 2015.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το WORLD CLASS™ και να ανακαλύψετε τον κόσμο της απόλαυσης του ποτού με τα παρακάτω: από το Definitivedrinkingguide.com στο tumblr, από τη σελίδα www.facebook.com/worldclass στο Facebook και από το @worldclass και το hashtag #WORLDCLASS14 στο Twitter.