Επτά βραβεία κατέκτησε η σειρά Sherlock -μέσα από 12 υποψηφιότητες- στα 66α Primetime Emmy Awards, τα οποία απονεμήθηκαν εχθές στο Nokia Theatre του Λος Άντζελες. Στην πολυβραβευμένη σειρά, που προβάλλει αποκλειστικά στην ελληνική τηλεόραση ο ΟΤΕ TV, πρωταγωνιστούν ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Σέρλοκ Χόλμς και ο Μάρτιν Φρίμαν ως Δρ. Τζον Γουάτσον.

Τα τρία κύρια βραβεία κέρδισαν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν, που πήραν Emmy α’ ανδρικού και β’ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα στην κατηγορία της μίνι σειράς ή τηλεοπτικής ταινίας, και ο σεναριογράφος Στίβεν Μόφατ για το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου του 3ου κύκλου με τίτλο «His Last Vow», στην ίδια κατηγορία.

Η κορυφαία σειρά των Μαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, που μεταφέρει τις πρωτότυπες ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στο σύγχρονο Λονδίνο, κέρδισε ακόμη βραβείο φωτογραφίας και μουσικής επένδυσης σε μίνι σειρά (για το επεισόδιο «His Last Vow»), ενώ βραβεύτηκε και στις κατηγορίες μοντάζ εικόνας και ήχου.

Οι συντελεστές της σειράς έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν στην παραγωγή και 4ου κύκλου Sherlock, τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρώτοι μόνο οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του στο BBC που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο 2015.