Πάνω στην πλατεία της Πολιτείας, συνιστά χρόνια τώρα σημείο συνάντησης για το κοινό των βορείων προαστίων, κι όχι μόνο. Πόσο μάλλον τώρα που ο καταπράσινος κήπος του μάς προσκαλεί για δροσιστικές στιγμές παρέα με τους… καλύτερους φίλους μας στο cocktail bar που συνθέτει το ιδανικό δροσερό καλοκαιρινό σκηνικό!

Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, σερβίρει καφέ, ποτό ή και πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο. Ανάμεσα στις προτάσεις του σεφ ξεχωρίζουν η μελιτζανοσαλάτα από ψητές μελιτζάνες στις φλόγες σε συνδυασμό από relish πιπεριάς Φλωρίνης, τα ανοιξιάτικα ρολάκια (βιετναμέζικα rice paper rolls που κλείνουν μέσα τους τρυφερό κοτόπουλο με homemade κάρυ και φύλλα κόλιανδρου που δίνουν ένα εξωτικό touch), η σαλάτα σπανάκι με τυρί γκοργκονζόλα, crispy προσούτο, πράσινο μήλο και καραμελωμένα καρύδια καθώς και το φρέσκο φιλέτο Μυλοκόπι με noodles λαχανικών σε aegean σος.

Στα δυνατά χαρτιά του επίσης τα χειροποίητα γλυκά όπως το σουφλέ πορτοκάλι με crème anglaise και κάρδαμο.

Από τη λίστα των cocktails διακρίνονται το Mojito Mediterraneo (βασισμένο σε καθαρό απόσταγμα Χίου με φρέσκες φράουλες, φρέσκα λάιμ, φύλλα βασιλικού και αφρώδη οίνο) και το Tiki Tiki Gin (εμπνευσμένο από την πολυνησιακή κουλτούρα, ένα διαφορετικό Tiki από αυτά που έχουμε συνηθίσει καθώς αποτελείται από Greenall’s gin, φυσικό χυμό από ροζ γκρέιπφορυτ με μέλι, λικέρ κεράσι και φρέσκο τζίντζερ).

Οι στιγμές μας εδώ χαρακτηρίζονται από καλοκαιρινή διάθεση και συνοδεύονται από lounge μουσικές με διάφορα περάσματα σε funk, jazz, soul κατά τη διάρκεια του φαγητού έως πιο beat ακούσματα καθώς η ώρα διαδέχεται το ποτό και τα cocktails.

Tip: Το «αδερφάκι» του αγαπημένου Best Friends στην Πολιτεία ήρθε για να συμπεριλάβει τους Θρακομακεδόνες στα hot spot μας. Μπορείτε να έρθετε στους πρόποδες της Πάρνηθας όλες τις ώρες της ημέρας για τον καφέ ή το ποτό σας, όπως επίσης για υπέροχα snacks και γλυκά.

Ο εσωτερικός χώρος είναι προσεγμένος και χαλαρωτικός, το προσωπικό ευγενέστατο και εξυπηρετικό και η ποιότητα των παροχών υψηλή. Μπορείτε να το προτιμήσετε μετά από μια κουραστική ημέρα για τη χαλάρωσή σας, αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα συνοδεία ποτού ή καφέ.

Info

Καθημερινά: 09.00-αργά, 09.00-01.00 (κουζίνα)

Τιμές: από 25-30 ευρώ/άτομο, 4,5 ευρώ (freddo cappuccino), 7 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktail)

Πλατεία Kαραμανλή, Πολιτεία
Τηλ. +30 210 8079139
[email protected]
www.bfriends.gr
www.facebook.com/BestfriendsPoliteia