Η Πρεσβεία της Νιγηρίας διοργανώνει απόψε μία βραδιά γεμάτη μουσική και χορό με πρωταγωνιστές το διεθνούς φήμης National Troupe of Nigeria. Πριν μία εβδομάδα η Πρεσβεία διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο της Αθήνας μέσα από την οποία σύστησε στους Αθηναίους την κουλτούρα της Νιγηρίας, μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και δυναμικό παρόν.

Τo μοναδικό αυτό φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και το National Troupe of Nigeria, η διεθνούς φήμης ομάδα κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Νιγηρίας, μία ομάδα 12 καλλιτεχνών!

Το National Troupe of Nigeria θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Φαλήρου για μία μοναδική παράσταση. Μια απίθανη ομάδα κρουστών και χορευτών που τελεί υπό την αιγίδα του Νιγηριανού Υπουργείου Πολιτισμού, θεωρείται η κορυφαία στην χώρα της και έχει δώσει πάρα πολλές παραστάσεις παγκοσμίως, πρεσβεύοντας την πλούσια κληρονομιά της Αφρικής μέσω της μουσικής, του χορού και των κρουστών. Το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό σχήμα θεωρείται ο πιο αντιπροσωπευτικός πρεσβευτής της Νιγηριανής κουλτούρας. Αποτελείται από 12 χορευτές και μαγευτικούς κρουστούς που κάνουν μια εκρηκτική performance φορώντας πολύχρωμα παραδοσιακά κοστούμια της Νιγηρίας.

Το National Troupe of Nigeria παρουσιάζει την πλούσια και πολυποίκιλη Νιγηριανή παράδοση μουσικής και χορού. Η Νιγηρία είναι ένα έθνος με περισσότερες από 445 εθνοτικές ομάδες με διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές τεχνικές, μέσα και τραγούδια.

Πού: Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, Αίθουσα Πολλπλών Χρήσεων: Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος,17562 Π. Φάληρο (-1 Floor). Τηλ: 210 9815 005, 210 98 15 805
Πότε: Τρίτη 10 Oκτωβρίου, 19.30
Είσοδος ελεύθερη