Το νεοσύστατο Kyklos Ensemble «φιλοδοξεί να εξερευνήσει δημιουργικά και διαδραστικά τα όρια της τέχνης, επιστρατεύοντας μια πλειάδα Ελλήνων σολίστ που έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό». Και στο πλαίσιο της προσπάθειάς του εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δύο συναυλίες, που εντάσσονται στη σειρά «Σύγχρονη μουσική δημιουργία».

Μαζί του φέρνει δύο σημαντικά έργα του νεοκλασικισμού, ειδικά διασκευασμένα για μικρό σύνολο, τα οποία φέρουν την υπογραφή των Ιγκόρ Στραβίνσκυ και Ρίχαρντ Στράους. Πρόκειται για τις ορχηστρικές σουίτες «Πουλτσινέλλα» και «Ο αρχοντοχωριάτης», έργα για τα οποία «οι δύο σπουδαίοι συνθέτες έχουν επηρεαστεί από το πνεύμα της commedia dell’arte και από τη μουσική θεματική ο μεν Στραβίνσκυ του Περγκολέζι, ο δε Στράους από εκείνη του Λουλλύ.

Οι σουίτες παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση από μικρό σύνολο κατόπιν παραγγελίας του Kyklos Ensemble και εγκαινιάζουν έναν κύκλο μεταγραφών διάσημων συμφωνικών συνθέσεων». Τους μουσικούς θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο Γιώργος Πέτρου, ενώ τις συναυλίες θα «προλογίσει» ο νεαρός κλαρινετίστας Ηλίας Σκορδίλης, ερμηνεύοντας την Πρώτη ραψωδία για κλαρινέτο και πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ. Στο πιάνο η Ελένη Νικολαΐδη.

Πηγή: tospirto.net