Δρόμοι που αγάπησα λέει και τραγουδάει η Ελένη Βιτάλη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρούσιου, στον πολιτιστικό χώρο Αμαλιείου την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Εντός αλλά και εκτός πλαισίου, αυτή η γυναίκα με τη φωνή που συντροφεύει χρόνια και ζωές που όλοι κουβαλάμε, νοσταλγούμε, μοιραζόμαστε και ζούμε ξανά και ξανά.

Με τη δισκογραφική της πορεία να βαραίνει με τραγούδια που αναδεικνύουν την πληθωρική της περσόνα, η ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή σε μια διαδρομή-αναδρομή, όπου λαϊκοί ήχοι, παραδοσιακά μονοπάτια, έντεχνα και ροκ ακούσματα εναλλάσσουν ρυθμικά τη μουσική σκυτάλη. Σκυτάλη και φύγαμε σκέφτεσαι, και αδημονείς για τις ερμηνείες της που χρωματίζονται με κιθάρες, μπουζούκια και τζουρά. Πιάνο και όρθιο μπάσο, διονυσιακά κρουστά και στη μέση ένα κανονάκι.

Εκτοξεύει νότες και ήχους που πάλλονται και μέσα σε δύο ώρες (και πολύ μετά) ακούς το ρεπερτόριο και τη ζωή της Ελλάδας σε ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο με τραγούδια-σταθμούς της Ελένης Βιτάλη αλλά και … πειραχτικά κομμάτια άλλων δημιουργών, κομμάτια που μας «πειράζουν» όπως λέει η ίδια η Βιτάλη, που δεν περνάνε απαρατήρητα, που δεν περνάνε χωρίς, κάθε φορά, να μας αγγίξουν στο άκουσμά τους… Μία βεγγέρα αισιόδοξη, ανεξάντλητη, με συγκίνηση και χορό… πολύ χορό. Με αγάπες εξίσου πολλές και σημαντικές.

Συνταξιδιώτες της Ελένης Βιτάλη ο τραγουδοποιός Νίκος Ξύδης στην ηλεκτρική κιθάρα και στην καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης, και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια.

Πηγή: tospirto.net