Για πρώτη φορά όλοι μαζί: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Λεωνίδας Μπαλάφας, Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος, Ειρήνη Σκυλακάκη και άλλοι δίνουν αύριο ραντεβού στο Terra Vibe Park, στην πρεμιέρα του Rockwave Festival.

Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαμας θα διηγηθεί τις δικές του, παλιές και καινούργιες.Φέτος το καλοκαίρι ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ. Ο Σωκράτης Μάλαμας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και «Μαγγανείες» θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών. Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου
«… και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος …».

Ο Λεωνιδας Μπαλαφας θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Υπηρετώντας το δικο του προσωπικο μουσικο στυλ καταφερνει να παρασυρει το κοινο του σε πρωτογνωρα μουσικα μονοπατια.
Αυτό που δίνει την ξεχωριστή πινελιά στην παρουσία του, είναι η ιδιαίτερη μουσική του και ο ίδιος σαν προσωπικότητα όπου όπως εξομολογείται κι ο ίδιος στους στίχους του «Happy end» είναι τρελός, νευρικός, ενοχικός αλλά και ρομαντικός.

Ο Γιάννης Αγγελάκας, δημιουργικά ανήσυχος και εργατικός, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1983 με τις Τρύπες, και συνεχίζει αδιάκοπα σε μουσικά μονοπάτια που τον οδηγούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής Ελλάδας, συνδυάζοντας τον ηλεκτρισμό της ροκ με παραδοσιακά τραγούδια, με έναν τρόπο ψυχεδελικό. «Φτιάχνουμε τις μουσικές που ονειρευόμαστε», όπως λέει και κυρίως κάνει ο ίδιος. Στα live, τη μία στιγμή εμφανίζεται γαλήνιος, υποψιασμένα χαμογελαστός και την επόμενη μεταμορφώνεται, αρπάζει το μικρόφωνο ξεχύνεται, στροβιλίζεται, ξεσπά… σε παίρνει μαζί του, και εσύ τραγουδάς, χοροπηδάς, φωνάζεις!

O Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, επιστρέφει στο Rockwave Festival για ένα ιδιαίτερο live τις πρώτες πρωινές ώρες, στο κλείσιμο της μεγαλύτερης γιορτής της μουσικής.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, μια μπάντα με μεγάλη ιστορία, και ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία 2 δεκαετιών, με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση, τον ροκ ήχο και τους πειραματισμούς. Η πολύ προσφατη συνεργασία τους, που μετρά μόλις δύο μήνες, έχει μεταμορφώσει και τις δύο πλευρές. «Έχουν κουμπώσει», όπως γράφτηκε πρόσφατα, «τόσο πολύ μεταξύ τους, που όποιος δεν εχει ζήσει ένα τέτοιο live δεν μπορεί να έχει σφαιρική άποψη για την μεγάλη του ελληνικού ροκ σχολή…» Τα Υπόγεια Ρεύματα, επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Ο Θάνος Ανεστόπουλος, λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητά και εξυπνεί τα αυθεντικά συναισθήματα.Μαζί επί σκηνής αλλά και χώρια, παρουσιάζουν φέτος στο RockWave2013 μέρος από την παράσταση «Τσαλακωμένες Μέρες», που κύριο μέλημα της έχει να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο…

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι μία νεαρή τραγουδοποιός γεννημένη το 1990 στην Αθήνα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη νομική κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ‘wrong direction’ από την Antart Productions τον Σεπτέμβριο του 2012. Στην πρώτη της δισκογραφική προσπάθεια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική ενώ την παραγωγή και ενορχήστρωση ο Ευριπίδης Ζεμενίδης. Η μπάντα που την πλαισιώνει στον δίσκο και στις ζωντανές τις εμφανίσεις αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς όπως ο Θάνος Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Καλκάνης, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ο Χρήστος Πετεβής, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο Νίκος Πασαλίδης, ο Παρασκευάς Κίτσος και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος.