Όταν μιλάμε για το λαϊκό τραγούδι, μιλάμε για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου Αιώνα.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού και τα τραγούδια του ακούγονται με αγάπη και συγκίνηση μέχρι και σήμερα από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το φετινό καλοκαίρι θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους μας να θυμηθούμε και να σιγοτραγουδήσουμε όλες εκείνες τις διαχρονικές επιτυχίες του αξέχαστου δημιουργού. Μέσα από ένα διαδραστικό αφιέρωμα σε αυτή τη φυσιογνωμία-κλειδί στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Ένα φεστιβάλ (με την έννοια της γιορτής) γεμάτο μουσική και τραγούδια με κορυφαίους ερμηνευτές, σπάνιο οπτικό-ακουστικό υλικό αλλά και αναφορές σε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα τραγούδια-κλειδιά στην δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός κύκλου εκδηλώσεων αφιερωμένων στον σημαντικό λαϊκό δημιουργό με άξονα το 2014 (μια χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του) και το 2015 (που έχει χαρακτηριστεί ως έτος Τσιτσάνη, αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννησή του).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή πραγματοποιείται με την υποστήριξη – επίβλεψη της Πολιτιστικής Εταιρείας Μουσικής «Βασίλης Τσιτσάνης» και της ορχήστρας της, την πολύτιμη αρωγή της οικογένειάς του συνθέτη, καθώς και του μουσικού και μουσικολόγου Νίκου Ορδουλίδη (πρώτη διδακτορική διατριβή με θέμα το έργο του Τσιτσάνη – University of Leeds).