Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος.

Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών, και θα είναι δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τις επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε». Θα συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας.

Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00. Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταξιωμένους μίμους της Ευρώπης, την τέχνη του οποίου οι άνθρωποι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών από τη Σάσα Βούλγαρη (27 και 29 Δεκεμβρίου, 17.00-19.00) και τον Βασίλη Τερζόπουλο (22 και 23 Δεκεμβρίου, 15.00-17.00, την πρώτη ημέρα και 17.00-18.00 τη δεύτερη ημέρα) και πλειάδα άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών.

Στην «Τεχνόπολις» θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό με τρία καρουσέλ, κλειστό παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικη αγορά, παραμυθούπολη, γωνιά του Άι- Βασίλη και εργοστάστιο παιχνιδιών από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν και η είσοδος στο καρουσέλ, το παγοδρόμιο και την παραμυθούπολη θα κοστίζει 2 ευρώ. Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολις» θα λειτουργεί 12.00-22.00 τις καθημερινές και 10.00-24.00 τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα των εορτών.