Είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου, κάθε άλμπουμ τους εξελίσσεται σε γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι sold out και το μυστικό τους για την παραμονή στην κορυφή: μια πινελιά μελαγχολίας και στοχαστικότητας πάνω σε κάθε τραγούδι.

Ο λόγος για τους Coldplay, οι οποίοι «έρχονται» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την προβολή της ταινίας που καταγράφει τη παγκόσμια περιοδεία τους με το άλμπουμ «Mylo Xyloto», που άρχισε τον Ιούνιο του 2011 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Θέαμα, έντονη συγκίνηση, στιγμιότυπα από τις συναυλίες των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού, στο Belle Centre του Μόντρεαλ και από το φεστιβάλ Glastonbury 2011, μέσα από το φακό του Πολ Νταγκντέϊλ , περιλαμβάνει η πρώτη ταινία που γυρίστηκε για το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα και θα προβληθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (στις 21.00).

«Το Mylo Xyloto ήταν η πιο ευχάριστη και η πιο συγκλονιστική περιοδεία που κάναμε ποτέ», λέει ο Κρις Μάρτιν, τραγουδιστής και καρδιά τους συγκροτήματος.

«Ήταν συναρπαστική από την πρώτη στιγμή: ήμασταν υπερήφανοι για τη μουσική, τα φώτα, τα πυροτεχνήματα, αλλά πάνω απΆ όλα για το κοινό, που πάντα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών μας. Είναι ενθουσιώδες, ποικιλόμορφο, έχει πάθος και κάνει τα τραγούδια μας πολύ καλύτερα. Θελήσαμε να απαθανατίσουμε την καταπληκτική αίσθηση που μας έδωσαν τα εκατομμύρια των θεατών μας και να προσφέρουμε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό τη μοναδική αυτή εμπειρία, με την ταινία από τις συναυλίες μας», συμπληρώνει.

Ο Κρις Μάρτιν (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο), ο Γκάι Μπέριμαν (μπάσο), ο Τζόνι Μπάκλαντ (κιθάρα) και ο Γουίλ Τσάμπιον (ντραμς), συνομήλικοι, γεννημένοι όλοι το 1977, συναντήθηκαν φοιτητές στο University College του Λονδίνου, είχαν ως πρότυπα τους U2, τους Oasis, τους Radiohead και κυρίως τους Σκωτσέζους Travis, έφτιαξαν το συγκρότημά τους και σε έναν κόσμο της ροκ γεμάτο επιθετικούς ήχους έφεραν την ανδρική ευαισθησία, με μελωδικά έγχορδα, ονειρική μουσική, απλούς, ήπιους και συγκινητικούς στίχους.

Από εκείνα τα πρώτα βήματα ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή: 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, 7 Βραβεία Brits, 5 βραβεία MTV για Μουσικό Βίντεο, 7 βραβεία Grammy, 23 εκατομμύρια θαυμαστές στο Facebook, 8,5εκατ. στο Twitter, 3εκατ. στο Google, ενώ αναδείχτηκαν καλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας του 2000 με την ψήφο των αναγνωστών του περιοδικού Rolling Stone.

Το «Mylo Xyloto», το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2011 και έχει πουλήσει μόνο στη Βρετανία 1 εκατ. δίσκους , είναι εμπνευσμένο από ένα κόμικ που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε σε μια χώρα τυραννίας με ηγέτη τον Ταγματάρχη Μάινους. «Μιλάει για την αγάπη, τις εξαρτήσεις, τις αντιδράσεις, για τους καταναγκασμούς», δήλωσε ο Μάρτιν στο BBC.

Παρά τη διεθνή φήμη τους, οι Coldplay είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η μουσική τους από τα μέσα επικοινωνίας. Έχουν απορρίψει προσφορές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες εταιρίες, ενώ αντίθετα διαθέτουν έσοδα από τους δίσκους και τις συναυλίες τους για κοινωνικές και πολιτικές εκστρατείες (Oxfam, Make Trade Fare, Teenage Cancer Trust, Hope for Haiti Now). Ακόμη, υποστηρίζουν την «Meat Free Monday», την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Πολ ΜακΚάρτνυ για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών στη Βρετανία.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικά).