Το Αthens Plaython, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας με παιχνίδια δρόμου, μετατρέπει την Τεχνόπολη και τους δρόμους του Γκαζιού σε παιχνιδότοπους. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες προσκαλούν τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων, διαδραστικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια παιχνιδιού και νέων τεχνολογιών!

Το Σάββατο θα φιλοξενηθούν εργαστήρια παιχνιδιών πόλης για παιδιά και ενήλικες από τις ομάδες Mztek, Technology Will Save Us, Frowntails και την ομάδα του Athens Plaython σε συνεργασία με το Εργαστήρι Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου. Tο βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσουν παιχνίδια και μεγάλο πάρτυ με προσκεκλημένο DJ και διαδραστικές εγκαταστάσεις. Την Κυριακή βγαίνουμε στο δρόμο και παίζουμε παιχίδια πόλης που δημιουργήθηκαν από αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, ενώ θα ακολουθήσει απονομή βραβείων για το καλύτερο παιχνίδι. Μία νικήτρια ομάδα θα κερδίσει τον τίτλο Best in Fest Gamecity Award και θα ταξιδέψει στο Notingham τον Οκτώβριο του 2012 για να παρουσιάσει το παιχνίδι της στο Gamecity Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιχνιδιών της Αγγλίας!

Πρόγραμμα:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
12-5μμ εργαστήρια
8-11μμ παιχνίδια
10-αργά πάρτι

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου
11-7μμ παιχνίδια
7-8μμ απονομή βραβείων

Πού: αίθουσα Δ12
Είσοδος εργαστηρίων: 12-30 ευρώ
Είσοδος φεστιβάλ για όλο το διήμερο: 3 ευρώ. Είσοδος δωρεάν για παιδιά κάτω των 8 ετών.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Αναλυτικά:
1. DIY Speaker Jam Session
Αγαπάς τη μουσική; Οι Technology Will Save Us είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το προσωπικό σου χειροποίητο ηχείο! Μάθε πώς μπορείς να μετατρέψεις οποιοδήποτε υλικό σε ηχείο και να επιφέρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα με τη δημιουργία ενός ενισχυτή και τη βοήθεια του ηλεκτρονικού κιτ που φέρνουν ειδικά για εσάς!

2. Hippokampos in the Grey Matter
Παίξε με τις αναμνήσεις σου και το κινητό σου τηλέφωνο! Οι Βρετανίδες MzTek και η Pollie Barden καλούν τους συμμετέχοντες να ανιχνεύσουν μέρη και διαδρομές μέσα από ένα δίκτυο αναμνήσεων του παρελθόντος και τους παροτρύνουν να τις μεταφέρουν στο φυσικό χώρο της Αθήνας, διερευνώντας πώς οι αναμνήσεις μπορούν να διασχίσουν η μία την άλλη οδό, όπως τα μονοπάτια.

3. Quick Response Corpse
Oι Frowntails σε καλούν να συμμετάσχεις σε μια εικαστική δράση χρησιμοποιώντας QR codes, πληροφορίες από το διαδίκτυο και βελονάκι. Χρησιμοποιώντας τις αρχές του ”excquisite or rotating corpse” μιας καλλιτεχνικής μεθοδολογίας που προέκυψε από ένα παιγνίδι του κύκλου των Σουρεαλιστών καλείσαι να προσφέρεις την έμπνευση σου σε ένα συλλογικό διαδραστικό εργόχειρο, του οποίου η αφήγηση εξελίσσεται μέσα από πληροφορίες στο διαδίκτυο που όταν ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί σαν έκθεση.

4. Playolympics
Η ομάδα του Athens Plaython εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 θα μετατρέψει το Γκάζι σε εναλλακτικό Ολυμπιακό στάδιο, όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα Ολυμπιακά αθλήματα. Στα PlayOlympics τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές σχεδιασμού παιχνιδιών και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες για τα νέα τους αθλήματα μαθαίνοντας προγραμματισμό στις γλώσσες HTML & CSS χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία όπως το Mozilla Thimble tool.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μέσω της ιστοσελίδας μας ή στο κινητό τηλέφωνο: 697 5579315