«Τοy story 3», «Τελευταίος προορισμός», «Από το Παρίσι με αγάπη»,
«Οικογένεια σε παράνοια», «Το αδελφάτο των ιπποτών της Ελεεινής
Τραπέζης» και «Σύντομη συνάντηση» ανεβαίνουν σήμερα στη μεγάλη οθόνη.
Αναλυτικά:

«Τοy story 3»

Ο Άντι μεγάλωσε και τα παλιά του παιχνίδια πρέπει να βρουν ένα νέο ρόλο. Ο Γούντι, ο Μπαζ, η Μπάρμπι , το Ζαμπόν και η υπόλοιπη παρέα καταλήγουν στο νηπιαγωγείο Ηλιαχτίδα, αντιμέτωποι με αδέξια νήπια και έναν αρκούδο-δικτάτορα. Δεν θα το βάλουν όμως κάτω: θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από το
νηπιαγωγείο, θα γνωρίσουν την τέχνη της αποπλάνησης και του
φλερτ, θα τσακωθούν και θα συμφιλιωθούν μέχρι να ανακαλύψουν την ευτυχία
σε ένα νέο παιδικό χαμόγελο.

Η νέα 3D παραγωγή ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την πετυχημένη κινηματογραφική τριλογία. Χιούμορ, συγκίνηση και σασπένς σε πολύχρωμο φόντο.

Στην ταινία ακούγονται οι φωνές των Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Τζόαν Κιούζακ, Νεντ Μπίτι, Ντον Ρικλς, Μάικλ Κίτον, Τζον Ράτζενμπεργκερ, Γούπι Γκόλντερμπεργκ. Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι Άλκης Κούρκουλος, Ελεονώρα Μελέτη, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Λιάντος.

«Τελευταίος προορισμός»

Ο νεαρός Ομάρ Ραζάγκι κερδίζει μια υποτροφία για να γράψει την επίσημη βιογραφία του Λατινοαμερικάνου συγγραφέα Ιούλιου Γκαντ. Η οικογένειά του όμως αρνείται να του παραχωρήσει εξουσιοδότηση. Με προτροπή της φιλόδοξης συντρόφου του, Ντίαρντρι, ο Ομάρ ταξιδεύει στην Ουρουγουάη για να τους αλλάξει γνώμη. Εκεί θα γνωρίσει την αντισυμβατική οικογένεια του αυτόχειρα συγγραφέα που αποτελείται από τον ομοφυλόφιλο αδελφό του Άνταμ, τη σύζυγό του Κάρολαϊν, την ερωμένη του Άρντεν και την κόρη της Πόρσια. Η παραμονή του Ομάρ στην ατμοσφαιρική, απομονωμένη βίλα των Γκαντ θα αλλάξει την οπτική του για τον έρωτα και τη ζωή.

Πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς, Λόρα Λίνεϊ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Χιρογιούκι Σανάντα, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Νόρμα Αλεάνδρο.

«Από το Παρίσι με αγάπη»

Ο Τζέιμς Ρις, διπλωματικός ακόλουθος στην Αμερικάνικη πρεσβεία στο Παρίσι και ασκούμενος πράκτορας της CIA φιλοδοξεί να ανέλθει στα ανώτερα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών. Η ευκαιρία του παρουσιάζεται όταν του αναθέτουν να συνεργαστεί με τον ανορθόδοξο πράκτορα Τσάρλι Γουόξ, οποίος έρχεται στη Γαλλία για ματαιώσει το τρομοκρατικό σχέδιο φανατικών ισλαμιστών.

Το σενάριο είναι των Λικ Μπεσόν και Άντι Χασάκ και η σκηνοθεσία του Πιερ Μορέλ. Πρωταγωνιστούν οι Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Μελίσα Μαρς, Άμπερ Ρόους Ρέβα.

«Οικογένεια σε παράνοια»

Τα μυστικά και τα ψέματα αποτελούν παράδοση για την μικροαστική οικογένεια Ρίζο. Ο Βινς Ρίζο είναι ένας φαινομενικά ήσυχος οικογενειάρχης που εργάζεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος και κρύβει επιμελώς το πάθος του για την υποκριτική τέχνη. Η κόρη του Βίβιαν κρατάει μυστικό από τους γονείς της ότι αποβλήθηκε από τη Σχολή της και εργάζεται ως στρίπερ. Οι ισορροπίες ανατρέπονται όταν ο Βινς φέρνει απροειδοποίητα στο σπίτι του έναν γοητευτικό, πρώην κατάδικο.

Παίζουν οι Άντι Γκαρσία, Έμιλυ Μόρτιμερ, Τζουλιάνα Μαργκούλις, Άλαν Άρκιν, Στήβεν Στρέιτ, Ντόμινικ Γκαρσία-Λορίντο, Έζρα Μίλερ.

«Το αδελφάτο των ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης»

Ο Βασιλιάς Αρθούρος ψάχνει απεγνωσμένα τους κατάλληλους ιππότες για να τον συνοδέψουν στη αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου. Δυστυχώς γι’ αυτόν τους βρίσκει: πρόκειται για μια ομάδα δειλών, ανόητων και μεγαλόστομων τύπων που θα αποτελέσουν τους περίφημους Ιππότες της Στρογγυλής (Ελεεινής) Τραπέζης. Στο δρόμο τους συναντούν αντικαπιταλιστές, αναρχοαυτόνομες κολεκτίβες, τον Θεό τον ίδιο και τον Μέρλιν.

Τα τρομερά παιδιά της Βρετανικής τηλεόρασης, οι Μόντι Πάιθον σε μια από τις πρώτες κινηματογραφικές παραγωγές τους συμπράττουν στο σενάριο αυτής της εξωφρενικής, «φευγάτης» σάτιρας που αποδομεί τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου.

Με σήμα κατατεθέν τις γκροτέσκες σκηνές, τα παιδιάστικα πειράγματα και το καυστικό χιούμορ τους μας δίνουν τη δική τους εκδοχή για τη Μεσαιωνική Παράδοση που την είχαν βάλει στο στόχαστρο ήδη από την τηλεοπτική τους σειρά «Flying Circus» στο BBC. Το Βρετανικό χιούμορ στα καλύτερά του.

«Σύντομη συνάντηση»

Η Λόρα Τζόνσον ζει σε μια επαρχιακή πόλη με τον σύζυγο και τον γιο της. Μια φορά την εβδομάδα παίρνει το τρένο και επισκέπτεται το Μίλφορντ για να παρακολουθήσει την απογευματινή παράσταση στον κινηματογράφο. Σε μια από τις εξόδους της γνωρίζει τον γιατρό Άλεκ Χάρβεϊ (Τρέβορ Χάουαρντ) με τον οποίο ζει μια παθιασμένη και αδιέξοδη σχέση.

Με το ρομαντικό ασπρόμαυρο δράμα του (Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 1946), ο Ντέιβιντ Λιν απέσπασε την πρώτη του υποψηφιότητα για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Η πρωταγωνίστρια Σίλια Τζόνσον τιμήθηκε με το Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου από την Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης. Παίζουν οι : Τρέβορ Χάουαρντ , Σίλια Τζόνσον, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ, Τζόις Κάρεϊ.

Πηγή: nafteboriki.gr