Το έργο των Αλέκου Σακελλάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παρουσιάζει επικαιροποιημένο, λόγω… τίτλου, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.

Γνωστή στο πανελλήνιο, κυρίως από την κινηματογραφική μεταφορά της, η ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», παραγωγής της Φίνος Φιλμ, έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 1948 και έκοψε μόνο στην πρώτη προβολή στην Αθήνα 136.033 εισιτήρια, ενώ επαναλαμβάνεται σε τηλεοπτικές προβολές ακόμα και σήμερα -60 και πλέον χρόνια μετά.
Η κωμωδία- καθρέφτης της μεταπολεμικής Ελλάδας γράφτηκε και πρωτοανέβηκε στο θέατρο (Ρεξ-Κοτοπούλη) το 1946, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λογοθετίδη.

«Οι δικοί μου ήρωες ήταν πάντα ασήμαντοι. Και ανώνυμοι. Είναι οι ήρωες του έργου ‘Οι Γερμανοί ξανάρχονται’» σημειώνει ο σκηνοθέτης του έργου Γιάννης Ρήγας.

Τη δραματουργική επεξεργασία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έκανε ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Πάνος Αργυριάδης, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μιχάλης Γούναρης, Ελένη Θυμιοπούλου, Έκτωρ Καλούδης, Μαρία Καραμήτρη, Γιώργος Καύκας, Νίκος Κολοβός, Δημήτρης Κοντός, Αννέτα Κορτσαρίδου, Εύη Σαρμή, Βασίλης Σεϊμένης και Αλέξανδρος Τσακίρης.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και μόνο για το μήνα Μάρτιο θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Τον Απρίλιο (μετά το πέρας των παραστάσεων των «Άγαμων θυτών στο… Δημόσιο» που παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο), το έργο θα ανεβαίνει κανονικά κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στην ίδια σκηνή.

Τα εισιτήρια ορίστηκαν στα 18,15, 13, 12 και 10 ευρώ.