Ο κορυφαίος τραγουδιστής του σύγχρονου Rock’n’Roll, Μark Lanegan, θα βρίσκεται στην Αθήνα, μαζί με τη μπάντα του, την Πέμπτη 5 Απριλίου (Fuzz Live Music Club) για μία μοναδική βραδιά γεμάτη από τη μαγεία της σπάνιας φωνής και της υπέροχης, μελαγχολικής και ενίοτε σκοτεινής, μουσικής του. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 4 Απριλίου, θα εμφανιστεί στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Φωνή των θρυλικών Screaming Trees – ίσως της κορυφαίας και, χωρίς καμία αμφιβολία, πλέον παραγνωρισμένης μπάντας που ξεπήδησε από ολόκληρο το ρεύμα του grunge – ο Mark Lanegan αποτελεί, εδώ και 25 (και βάλε) χρόνια, μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές φιγούρες της underground σκηνής.

Προικισμένος με μια μοναδική φωνή – βαρειά, επιβλητική και, ταυτόχρονα, αισθαντική και μελαγχολική – έχει κυκλοφορήσει μερικά συγκλονιστικά albums κατά τη διάρκεια της προσωπικής του καριέρας («The Winding Sheet»/ 1990, «Whiskey For The Holy Ghost» / 1994, «Scraps At Midnight» / 1998, «I’ll Take Care Of You» / 1999, «Field Songs» / 2001, «Bubblegum» / 2004) και έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της σύγχρονης Rock σκηνής, όπως οι Queens Of The Stone Age, o Greg Dulli, η PJ Harvey, οι Masters Of Reality, καθώς και με τους Unkle, τους Soulsavers και την Isobel Campbell.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album εδώ και 8 χρόνια! Το «Blues Funeral» ηχογραφήθηκε για λογαριασμό της 4AD και ήδη γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Lanegan δήλωσε πως οι βασικές επιρροές του όταν το έγραφε προήλθαν από αγαπημένα του albums, όπως το «Miami» των Gun Club και το «Closer» των Joy Division, μεταξύ άλλων.