Ταινία έγινε μια από τις μεγαλύτερες απαγωγές στον κόσμο. Πρόκειται για την απαγωγή του Τζον Πολ Γκετί του τρίτου, εγγονού ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ για την απαγωγή του Τζον Πολ Γκετί θα κάνει πρεμιέρα στο κλείσιμο του ετήσιου φεστιβάλ του American Film Institute στο Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διευθύντρια του φεστιβάλ Ζακλίν Λιάνγκα δήλωσε σε ανακοίνωση ότι στις 16 Νοεμβρίου εκτός από την νέα ταινία «All the Money in the World» που θα προβληθεί, θα τιμηθεί ο διάσημος διευθυντής για την μακρόχρονη καριέρα του.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κέβιν Σπέισι στο ρόλο του Τζον Πολ Γκετί και η Μισέλ Γουίλιαμς στο ρόλο της μητέρας του Γκετί. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συμπρωταγωνιστεί υποδυόμενος το ρόλο του συμβούλου της οικογένειας κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Η ταινία θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 8 Δεκεμβρίου.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο Τζον Πολ Γκετί ο τρίτος ήταν μόλις 16 ετών όταν έπεσε θύμα απαγωγής. Η απαγωγή έγινε στις 10 Ιουλίου του 1973 από τη σικελική μαφία, την Ντραγκέτα,στην πλατεία Φαρνέζε στη Ρώμη.

Οι απαγωγείς ζητούσαν με ένα σημείωμα τους 17 εκατομμύρια δολάρια για να τον απελευθερώσουν. Ο παππούς Τζον Πολ Γκετί ενημερώθηκε από τον αποκληρωμένο γιο του Τζον Πολ Γκετί Β΄ ότι ο εγγονός του Τζον Πολ Γκετί Γ΄ είχε απαχθεί και δεν μπορούσε να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωση του.

Τον 16χρονο κρατούσαν οι απαγωγείς σε μια καλύβα στα βουνά. Οι απαγωγείς έστειλαν και δεύτερο σημείωμα αλλά καθυστέρησε να φτάσει από τα ιταλικά ταχυδρομεία.

Ο πατέρας του παιδιού, Τζον Πολ Γκετί τζούνιορ ζήτησε χρήματα από τον πατέρα του αλλά εκείνος αρνήθηκε. Υποστήριζε πως αν πλήρωνε τα λύτρα, τότε άλλοι απαγωγείς θα μπορούσαν να απαγάγουν και άλλα από τα 14 εγγόνια του.

Ένας φάκελος με μια τούφα από τα μαλλιά του παιδιού και ένα από τα αυτιά του εστάλη σε μια εφημερίδα με την απειλή ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι ακρωτηριασμοί τον Νοέμβριο του 1973. Το ποσό των απαγωγέων έπεσε στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι απαγωγείς έδιναν προθεσμία δέκα ημέρες αλλιώς απειλούσαν ότι θα έστελναν το παιδί κομμάτια.

Τότε ο παππούς Τζον Πολ Γκετί πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Διαπραγματεύθηκε την επιστροφή του εγγονού του και δέχθηκε να πληρώσει 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά, πλήρωσε 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 16χρονος Γκετί βρέθηκε ζωντανός σε ένα πρατήριο βενζίνης στην επαρχία της Ποτέντσα στις 15 Δεκεμβρίου του 1973.