Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πού τρώμε Κυριακή μεσημέρι στα βόρεια προάστια

Διαφορετικές προτάσεις για να απολαύσετε το κυριακάτικο τραπέζι έξω


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
11:42
22/10/2017
Πού τρώμε Κυριακή μεσημέρι στα βόρεια προάστια
1
loading

Το μεσημέρι της Κυριακής πάντα αποτελεί ιδανική αφορμή για βόλτα με τους φίλους σε καθιερωμένα στέκια για φαγητό και κους κους. Έτσι δεν χάνουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε μια συνάντηση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να συγκεντρωθούμε γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Αυτήν την Κυριακή βάζουμε στο μικροσκόπιο τα βόρεια προάστια και επιλέγουμε ανάμεσα σε μοντέρνες ή κλασικές ταβέρνες, σικάτα εστιατόρια για brunch ή burgers, στέκια για ψαροφαγία ή κρεατοφαγία, αγαπημένα spot για πίτσα ή πεϊνιρλί. Οι επιλογές πολλές, λοιπόν, για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τα budget.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα

Ο Τζίτζικας κι o Μέρμηγκας

grgd-tzitzikas2

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αποδόσεις σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα λογική. Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο, το παστό Μάνης, το µαστέλο και η µαστίχα Χίου, τα µύδια Κατερίνης, το πεκορίνο Αµφιλοχίας κ.α. είναι µερικά από τα προϊόντα που φτάνουν στο εστιατόριο από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στη δημιουργική του κουζίνα. Μια κουζίνα πιστή τόσο στην αυθεντικότητα των γεύσεων όσο και στην νεωτερικότητα του μενού που διαρκώς ανανεώνεται με ξεχωριστές ελληνικές γευστικές δημιουργίες.

Πληροφορίες

Αγίου Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι, www.tzitzikasmermigas.gr, fb page: Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Eκλεκτή ψαροφαγία

Ψάριστον

grgd-psariston1

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες μοντέρνες ψαροταβέρνες της πόλης. Με χαλαρό περιβάλλον που σε προδιαθέτει αμέσως για μεζεδοκατάσταση με την παρέα, συνοδεία πάντα ούζου, τσίπουρου ή κρασιού, δεν αποτελεί τυχαία μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσων γνωρίζουν από καλό ψάρι ή εκείνων που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του. Με φιλοσοφία που ξεφεύγει από τα τετριμμένα το μενού του, αξιοζήλευτο και λαχταριστό, ανταποκρίνεται και στις πιο υψηλές αξιώσεις όλων εκείνων που αναζητούν σωστά ψημένο ψάρι και μεζέδες με έξυπνα συνδυασμένες πρώτες ύλες. Πληροφορίες

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850746www.psariston.gr, fb page: Psariston

Για αυθεντικό πεϊνιρλί

Ελευθεριάδης

grgd-eleftheriadis

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά, ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς –όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται– στα κορυφαία της Αθήνας. Η ιστορία του ξεκινά το 1922 όταν ο προπάππους της σημερινής ιδιοκτήτριας ήρθε στην Ελλάδα από τον Πόντο. Το 1928, μάλιστα, άνοιξε το φημισμένο κατάστημα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η οικογένεια Ελευθεριάδη διαθέτει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πεϊνιρλί ως πρωτότυπο έδεσμα με τυρί από το τότε υπουργείο Εμπορίου.

Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη. Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, χειροποίητο τζατζίκι, πλούσια σε υλικά πίτσα και ζουμερά μπιφτέκια. Καλό είναι να το επισκεφτείτε σχετικά νωρίς το μεσημέρι, γιατί τις Κυριακές εδώ επικρατεί πραγματικά το αδιαχώρητο.

Πληροφορίες

Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ. 210 6229003

Για χορταστική κρεατοφαγία

Steak-i

grgd-ssteaki

Οι λάτρεις του κρέατος έχουν βρει εδώ και μερικούς μήνες το στέκι τους στην πλατεία Κοραή, στην Αγία Παρασκευή. Ο Κώστας Ρωμανάκης, μετά «Τα Ρωμανάκια», το κρητικό εστιατόριο που έγινε προορισμός στην Αγία Παρασκευή, δημιούργησε ένα restaurant-bar που δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των κρεάτων και του ψησίματός τους.

Το Steak-i αποτελεί μια μοναδική πρόταση για απολαυστική κρεατοφαγία σε έναν χώρο όμορφα διακοσμημένο και με χαλαρό στυλ. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Tomahawk, T-bone, rib eye, picanha και flank από black angus, χοιρινά παϊδάκια, αλλά και old fashion steak και brasiliana steak, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του καταλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Steak-i διαθέτει φούρνο josper, που εγγυάται εξαιρετική επίγευση καπνίσματος στα κρέατα και ιδιαίτερα νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες

Πλατεία Κοραή 5 & Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή, τηλ. 213 0370700, www.steak-i.gr, fb page: Steak_i

Πιάτα με βιολογικό προσανατολισμό

Nice 'n' Easy

grgd-niceneasy2

Με φιλοσοφία που πρεσβεύει τις υγιεινές και πεντανόστιμες γευστικές προτάσεις το all day long bio cafe-restaurant Nice 'n' Easy δίνει έμφαση στη χρήση των αγνών βιολογικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς. Οι συνταγές που χρησιμοποιεί ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης είναι παραδοσιακές, ισορροπώντας με ένα μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο καθημερινό και το gourmet στιλ μαγειρικής και παρουσίασης.

Από τις προτάσεις του ξεχωρίζουν τα κεφτεδάκια από ελληνικό βουβαλίσιο κιμά, γεμιστά με γραβιέρα Νάξου και μαρμελάδα τομάτας, τα λιγκουίνι σε κρέμα από παρμεζάνα, καπνιστή πανσέτα και αυγό ποσέ, ο φρέσκος σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι, λιναρόσπορο, εσπεριδοειδή και βότανα πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους κινόα, η ταλιάτα από 100% αμερικάνικο black angus. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε επίσης τον καφέ, το πρωινό ή το brunch σας.

Πληροφορίες

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014, niceneasy.gr, fb page: nice n easy Kifisia

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΚώσταςΚο

    Πολύ καλή ενημέρωση..., πες μας και τιμές ανά άτομο..., κρίση περνάμε..., να μη βρεθούμε έκπληκτη αν πάμε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει