Μια ανακάλυψη λίγο έξω από την Λεμεσό, στην αρχαία πόλη Αμαθούντα στην Κύπρο, οδήγησε σε μια υπέροχη συνεργασία της Μεγάλης Βρεταννίας και των Reserve Brands της Diageo.

Σε ένα αρχαίο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων, περίπου 4000 ετών, όπου βρέθηκαν σκεύη αρωμάτων τα οποία περιείχαν βότανα που μετατρέπονταν σε απόσταγμα για την παραγωγή αρωμάτων και φαρμάκων, γεννήθηκε μια μοναδική ιδέα.

234863

Το project «Royal Botanic Cocktails» ήρθε για να δημιουργήσει μια βιωματική εμπειρία για τον καταναλωτή και να ενσωματώσει στον κόσμο του καλού ποτού την έννοια της αρωματοθεραπείας.

Ο καταναλωτής είναι το επίκεντρο! Πως αισθάνεται; Ποια είναι η διάθεσή του;

234890

Ο καταναλωτής εκφράζει την διάθεσή του και μυρίζει αρώματα κι επιλέγει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει – τόνωση, ευεξία, χαλάρωση κτλ. Προς έκπληξη του καταναλωτή το άρωμα αποτελεί ένα γευστικό και ιδιαίτερο cocktail το οποίο σερβίρεται ευφάνταστα σε μια συσκευασία δώρου αρώματος.

234876

«Το άρωμα που διαλέξατε, στην υγειά σας»

Τα royal botanic cocktails:

  • Στο Royal Roy Odyssey με βάση το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey πρωταγωνιστεί η πολύτιμη ρίγανη με τις αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της.
  • Στο Basil Dream με βάση το gin Tanqueray No Ten κυριαρχεί ο βασιλιάς των αρωματικών βοτάνων, ο βασιλικός, που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα.
  • Στο Purple Rain με βάση την αγαπημένη βότκα των bartenders Ketel One έρχεται η λεβάντα και απομακρύνει την ένταση και το άγχος.
  • Στην Sage Margarita με βάση την premium τεκίλα Don Julio Añejo το φασκόμηλο βγάζει ένα ιδιαίτερο άρωμα και μας χαρίζει το δώρο της μακροζωίας.
  • Στο Elixir με βάση την βότκα Ciroc κυριαρχεί το θυμάρι και οι θεραπευτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες.
  • Στο St. Patrick’s το απαλό Roe & Co Irish whiskey δένει μοναδικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

234889

Τα αρώματα και οι ιδιότητες των βοτάνων συνδυάζονται ιδανικά με τα reserve brands της Diageo και συνοδεύονται με γεύσεις ειδικά επιλεγμένες και φτιαγμένες με τα βότανα του κάθε cocktail.