Η αναμονή για την προβολή της 8ης και πολυαναμενόμενης τελευταίας σεζόν της σειράς φαινόμενο, Game of Thrones, έχει οδηγήσει τους θαυμαστές της σε συλλογικό παραλήρημα. Θεωρίες, αναλύσεις, συνωμοσίες, προβλέψεις παρουσιάζονται σε ιστοσελίδες και μπλογκ για τα κρυφά ή φανερά σημαινόμενα από το σενάριο.

Η αναμονή ωστόσο γίνεται ακόμα πιο έντονη μετά τις πληροφορίες που έρχονται από τους ανθρώπους της παραγωγής για το ότι θα γυριστούν πολλές και διαφορετικές εκδοχές του τελευταίου επεισοδίου αλλά και για τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για την χρονιά προβολής.

Κάποια αισιόδοξα σενάρια ανέφεραν το 2018 ως έτος προβολής. Ωστόσο ο συγγραφέας των βιβλίων Game of Thrones προκάλεσε πανικό στους θαυμαστές με τις τελευταίες δηλώσεις του: «Εάν όλα πάνε καλά θα δούμε κάποια επεισόδια το 2019 ή το 2020, ενώ τα υπόλοιπα αργότερα. Εάν, επαναλαμβάνω, πάνε όλα βάσει προγραμματισμού».

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη δήλωση έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των φαν, οι οποίοι δεν βλέπουν τη στιγμή να παρακολουθήσουν το τι μέλει γενέσθαι με τους αγαπημένους τους ήρωες.