Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.

Η κινηματογραφική φλόγα του «PARK» της Σοφίας Εξάρχου, η φρεσκάδα του Θανάση Πετρόπουλου για το ρόλο του στο «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ και της Δήμητρας Βλαγκοπούλου για το ρόλο της στο «PARK», ήταν οι επιλογές της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Σκηνοθετών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών η οποία αποτελούνταν από τους: Μαρία Χατζάκου (κινηματογραφική παραγωγός και μουσικός), Χριστίνα Μουμούρη (Διευθύντρια Φωτογραφίας), Έκτορα Λυγίζο (σκηνοθέτης και ηθοποιός), Κωστή Μαραβέγια (τραγουδοποιός και συνθέτης) και Μαρίνα Τσικλητήρα (κριτικός κινηματογράφου).

Η Μαρίνα Τσικλητήρα μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής, ανέφερε πως φέτος οι νέοι δημιουργοί «έκαναν όλοι μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσουν, να βρουν μια νέα φόρμα, μια γλώσσα οπτική κι αυτό ήταν μια έκπληξη γιατί αυτοί οι σκηνοθέτες μας μετακίνησαν με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί ή προσέξει, με τον δικό τους φρέσκο τρόπο».

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Κωνσταντίνος Τζούμας: Ηθοποιός εξ Ιδιοσυγκρασίας» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δήλωσε με το χαρακτηριστικό του χιούμορ πως «το ότι βρίσκομαι εδώ καμιά φορά, σκέφτομαι μήπως πρόκειται περί λάθους, ο Δημήτρης έκανε την ταινία. Απορούσα που ήθελε να είμαι το τιμώμενο πρόσωπο γιατί όλα αυτά είναι συνειρμοί που γίνονται πως μήπως έχω μεγαλώσει; Μήπως κάτι προσπαθούν να μου πουν; Μήπως να αποχωρώ σιγά-σιγά; Μαζί σας θα τη δω για πρώτη φορά την ταινία και όπως μου είπε ο σκηνοθέτης δεν μπήκαν όλα. Πράγμα που με ανησυχεί».