Ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας, γκουρμέ συνδυασμοί με πρώτες ύλες εκλεκτών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σεφ με δημιουργική ματιά και μπόλικη διάθεση για πειραματισμό. Προσθέστε σε αυτά τους όμορφους, κομψούς χώρους και τις άκρως ενημερωμένες wine lists και έχετε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Ακολουθούν επτά ξεχωριστά εστιατόρια της Αθήνας όπου απολαμβάνουμε πραγματικά καλή ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Sense Fine Dining Restaurant

epro-sense Το ξενοδοχείο AthensWas και ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου ένωσαν δυνάμεις και μας προσκαλούν στο Sense Fine Dining Restaurant, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Ο Θοδωρής Παπανικολάου, ένας σεφ με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εστιατόριο «Σελήνη» στη Σαντορίνη όπου και εργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία και την Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα στη Φλωρεντία, αποκομίζοντας από εκεί σημαντικές παραστάσεις. Η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο. Πληροφορίες Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, τηλ. 210 9200240, www.athenswas.gr, fb page: Sense Fine Dining Restaurant

Αθήρι

epro-athiri Στεγασμένο σε ένα διατηρητέο κτήριο, το Αθήρι στο Κεραμεικό ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Έχοντας αποσπάσει το βραβείο Michelin Bib Gourmand 2017, καθώς και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 στους Χρυσούς Σκούφους, σίγουρα πρέπει να συμπεριληφθεί στις επιλογές σας. Πέραν του προσεγμένου χώρου –ο εξωτερικός καταπράσινος κήπος του θα συμπεριληφθεί στις αγαπημένες σας γωνιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού– που ενσωματώνει την τέχνη στο αστικό τοπίο, έχει έναν από τους καλύτερους σεφ (ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης του) της χώρας, τον Αλέξανδρο Καρδάση. Η ελληνική δημιουργική κουζίνα του βασίζεται στο ταλέντο και τη δημιουργικότητά του με βασικό χαρακτηριστικό την καινοτομία πάνω στην παράδοση, κρατώντας ωστόσο στενή επαφή με το απαράμιλλο γευστικό στιλ. Το μενού είναι μικρό (αλλά περιεκτικό) και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς όλες οι προτάσεις του βασίζονται στις φρέσκες πρώτες ύλες της κάθε εποχής. Πληροφορίες Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983, www.athirirestaurant.gr, fb page: Athiri restaurant

Cookoovaya

epro-cookoyava Σοφή κουζίνα είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού και στην Cookoovaya ο επισκέπτης βιώνει προσωπικά αυτόν τον ορισμό. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. Το εστιατόριο που επανέφερε στο προσκήνιο την “αστική κουζίνα” κατόρθωσε να κάνει όλους όσους δοκιμάζουν τις προτάσεις του να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τις ελληνικές γεύσεις. Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής είναι οι οικοδεσπότες εδώ και μαζί με την ομάδα της Cookoovaya φροντίζουν ώστε κάθε επίσκεψη, να σας μένει αξέχαστη. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Ο κατάλογος χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και γλυκά. Το house wine προέκυψε από την επιθυμία της dream team να έχουν οι επισκέπτες της Cookoovaya την επιλογή ενός τίμιου κρασιού σε μια φιάλη. Οι τέσσερις ποικιλίες (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροζέ Syrah & Ερυθρός Merlot) δημιουργούνται ειδικά για την Cookoovaya από το οινοποιείο Γκιρλέμη. Πληροφορίες Χατζηγιάννη Μέξη 2, τηλ. 210 7235005, cookoovaya.gr, fb page: Cookoovaya

Kuzina

epro-kuzina Χώρος υψηλής αισθητικής στο Θησείο –με θέα στην Ακρόπολη και μπροστά ακριβώς από το ναό του Ηφαίστου– με ανάλογης ποιότητας φαγητό. Ο λόγος για το εστιατόριο Kuzina, με αρχηγό στην κουζίνα τον διακεκριμένο σεφ Άρη Τσανακλίδη. Οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δημιουργική ματιά του σεφ η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας επιτυγχάνεται αβίαστα στο μέγιστο βαθμό. Στα ασυναγώνιστα ατού η συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη και το ναό του Ηφαίστου, κυρίως από την ρομαντική και άκρως ατμοσφαιρική tarazza του εστιατορίου. Πληροφορίες Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133, www.kuzina.gr, fb page: Kuzina Athens