Μπορεί η Αθήνα να είναι η πρωτεύουσα της χώρας αλλά η Θεσσαλονίκη διεκδικεί με πολύ μεγάλο ζήλο τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας. Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να συνηγορούν όλα τα στοιχεία, καθώς οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται και σχετίζονται με την τοπική κουζίνα χαίρουν ευρείας απήχησης. Αυτά, είπε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού καιΜακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” με αφορμή το 1ο φεστιβάλ μπύρας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Περισσότερα από 30.000 άτομα υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ που έγινε στον υπαίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου και μάλλον θα χρειαστεί την επόμενη φορά να αναζητήσουμε μεγαλύτερο χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το φεστιβάλ μπύρας ακολούθησε το Thessaloniki street food festival που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες, με εξίσου μεγάλη επιτυχία» σημείωσε ο κ.Πέγκας. «Τώρα το street food festival ετοιμάζει “βαλίτσες“ για την Αθήνα, όπου θα γίνει στις αρχές του Οκτώβρη».

Όπως ανέφερε ο κ.Πέγκας οι Αθηναίοι αγαπούν ιδιαίτερα την κουζίνα της Θεσσαλονίκης ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνδυάσουν τα προϊόντα τους με γεύσεις Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη προσέλευση όμως από τις γειτονικές χώρες δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλοι που αγαπούν τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο κ.Πέγκας.

«Εμείς στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες αυτές και τις τοποθετούμε κάτω από την ομπρέλα του Food Festival, οι δράσεις του οποίου συνεχίζονται όλη τη χρονιά», τόνισε.

«Στόχος μας είναι να υπάρχει κινητικότητα στην κοινωνία και την οικονομία της πόλης ενώ συγχρόνως δημιουργούμε διαφορετικούς λόγους για να επισκέπτεται κανείς τη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έρχεται για τα φεστιβάλ, άλλοτε για τον πολιτισμό, την αγορά ή κάτι άλλο», ανέφερε ο κ.Πέγκας.

«Στο ίδιο πλαίσιο, θέλουμε να αναδείξουμε την παραγωγική δύναμη και ικανότητα του τόπου», πρόσθεσε.

«Επιπλέον, επιδιώκουμε τη δημιουργία φορέων, θεσμών και πολιτικών οι οποίες θα οδηγήσουν σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες για τους δημότες μας», υπογράμμισε ο κ.Πέγκας.