Στην αμμώδη παραλία Ρόχαρη της Τήνου, λίγα λεπτά αφότου περάσεις τον Πάνορμο, θα βρεις ένα από τα πιο ζεν beach bar που εδώ και τέσσερα καλοκαίρια κάνει πράξη το «summertime and the living is easy» beach bar. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Η carribean cool ατμόσφαιρα και η φιλοσοφία του που σε κάνει να νιώθεις πως δεν θες και πολλά τελικά σε αυτή τη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος, είναι μερικά από τα όσα θα σε κάνουν να μην ξεκολλάς από αυτό το μέρος. Ακολουθούν οι (υπόλοιποι) 10 λόγοι που θα σε κάνουν να βγάλεις εισιτήριο για Τήνο… χθες. PARAGRAFOS_GIA_COCKTAIL

Γιατί έχει προσωπικότητα και ανεπιτήδευτο hippie style

Έχω βαρεθεί τις δήθεν (καλοστημένες) bohemian επιλογές, που μόνο αυτό δεν είναι στην ουσία τους. Στο Rochari όμως αυτό δεν ισχύει. Caribbean cool ατμόσφαιρα που ακολουθεί τα «βήματα» αντίστοιχων μουσικών οι οποίες παίζουν στα αυτιά σου, όσο αράζεις στα πλεκτά πουφ και χαζεύεις το βράχο απέναντι. Μέσα στις λεπτομέρειες που μας τράβηξαν την προσοχή, οι ντουζιέρες ανάμεσα σε σανίδες του surf που σίγουρα θα γίνουν αγαπημένο spot κάθε instagramer. Να σημειωθεί πως όλα όσα βλέπεις τα έχουν φτιάξει-στήσει τα παιδιά (θα δεις παρακάτω ποια είναι τα παιδιά).

8Γιατί φέτος (θα) μας αρέσει διπλά, μιας και επεκτάθηκε

Περισσότεροι νεο-χίπηδες και new age bohemians θα δίνουν ραντεβού εδώ. Ο χώρος μεγάλωσε με περισσότερα σημεία να προσφέρουν σκίαση, τα μπαρ έγιναν δύο για περισσότερα cocktails, και μπήκε εντονότερο χρώμα στην ζωή «του» για περισσότερη χαρά.

7Γιατί εδώ θα πιεις μερικά από τα καλύτερα cocktails του νησιού

Την cocktail list επιμελείται και φέτος ο Ηλίας Στεργιόπουλος από το θρυλικό Baba au Rum της Αθήνας, με new entry πρόταση το Spicy Rochari για όποιον αναζητά μια πικάντικη νότα στο καλοκαίρι του. Best seller παραμένει το Zombie για «δυνατούς παίχτες» και η πειραγμένη Μαργαρίτα με φρέσκο θυμάρι. Επίσης αν αγαπάς το ρούμι, η ποικιλία της μπάρας του θα σου δώσει plus κίνητρο να την επισκέπτεσαι συχνά.

6Γιατί φέτος η κουζίνα του είναι ανανεωμένη με περισσότερες προτάσεις

Έτσι όταν πεινάσεις θα έχεις πάντα μια καλή επιλογή (και δικαιολογία!). Πρωταγωνιστούν τα τηνιακά προϊόντα και εκτός από τα τυπικά snacks, στο μενού του θα βρεις pizza rolls, σαλάτες και άπαιχτες μπρουσκέτες. Η αγαπημένη μας είναι  αυτή με το φρυγανισμένο ψωμί, γραβιέρα Τήνου, λούζα και θυμαρίσιο μέλι. Η κουζίνα λειτουργεί από τις 10.00.

5Για τις καλές τιμές (από τις καλύτερες του νησιού) και το ευγενικό προσωπικό

Μετά από μια δυο επισκέψεις το πολύ, νιώθεις πως είναι φίλοι σου και τις ποιοτικές υπηρεσίες που έρχονται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την chill εμπειρία που βιώνεις εδώ.

Γιατί αποδεικνύει πως όταν θες να κάνεις κάτι ξεχωριστό και επιτυχημένο, που ωστόσο σέβεται το φυσικό τοπίο, μπορείς

Από το 2014, αλλάζει, εξελίσσεται, εξαπλώνεται όμως πάντα με γνώμονα να παραμείνει αυθεντικό σε αυτό που εκπροσωπεί και να αποτελεί προέκταση της άγριας ομορφιάς της παραλίας.

4Για τα  ωραία parties και events του

Μείνε συντονισμένος στα φετινά must του καλοκαιριού (σου), με την Πέννυ Μπαλτατζή στις 8 Αυγούστου να παρασύρει σε ρυθμούς swing και jazz και djs να ανεβαίνουν στα decks για να ανεβάσουν κι άλλο την διάθεση μέχρι αργά. Το ραντεβού δίνεται στις 17.00. Επίσης ίδια ώρα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ο Ηλίας Στεργιοπουλος και το Rochari team μπαίνουν πίσω από την μπάρα σε μια Caribbean μέρα για χάρη της οποίας θα σερβίρονται συγκεκριμένες συνταγές από κουβανέζικα cocktails. Οι Cuarteto Tropical θα δώσουν τον (κουβανέζικο) ρυθμό με τις μουσικές τους και εν συνεχεία djs θα ανέβουν στα decks για party μεγάλης διάρκειας!

3Γιατί η Ρόχαρη είναι η μοναδική οργανωμένη παραλία της Έξω Μεριάς

Η τοποθεσία είναι μαγική, συνδυάζει μια χρυσαφένια αμμουδιά με την άγρια ομορφιά του τοπίο και τα όμορφα νερά.

Γιατί μπορείς να κάνεις SUP ή/και κανό

Ο εξοπλισμός ενοικιάζεται καθ ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2Γιατί ο Μάνος και ο Στέφανος, οι ιδιοκτήτες του, θα μπορούσαν να είσαι εσύ

Στην εκδοχή του αισιόδοξου ανθρώπου που ξέρει πως τα όνειρα γίνονται (επιτυχημένη) πραγματικότητα όταν δουλεύεις γι’ αυτά. Και γιατί το story τους – δύο παιδικοί φίλοι από την Τήνο που αναζητούσαν έναν τρόπο αφενός να αναβαθμίσουν την περιοχή τους, αφετέρου να «μοιραστούν» και να επικοινωνήσουν το fun τους στην συγκεκριμένη παραλία με το κοινό- είναι τόσο απλό, τόσο όμορφο αλλά όχι και τόσο εύκολο να μετουσιωθεί σε επιτυχία. Στην περίπτωσή τους, ο κανόνας που θέλει τις επιχειρήσεις να είναι προέκταση όσων τις έχουν δημιουργήσει ισχύει 100%. Το Rochari λοιπόν, είναι πάντα χαμογελαστό, ξέρει να χαλαρώνει και να απολαμβάνει χωρίς εκπτώσεις και περιστροφές, αγαπά την φύση και έχει την μυστική συνταγή να σταματά το χρόνο για να σου ορίσει την καλοκαιρινή ανεμελιά. Εισιτήρια έκλεισες; 1

Πληροφορίες

Ρόχαρη, Πάνορμος, Τήνος facebook page: rocharibeachpanormos hashtag: #alohari Καθημερινά από τις 10.00