Το indie rock συγκρότημα από τον Καναδά, Arcade Fire διέψευσε ότι επέβαλε αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα σε όσους θαυμαστές του επιθυμούν να παρακολουθήσουν συναυλία του στις ΗΠΑ, στο Μπρούκλιν, στις 27 Ιουλίου.

Η εμφάνιση των Arcade Fire στο Μπρούκλιν το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της μουσικής streaming υπηρεσίας, Apple Music ενόψει της κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ με τίτλο «Everything Now» μία μέρα αργότερα στις 28 Ιουλίου.

Όμως, ορισμένοι κάτοχοι εισιτηρίων για το σόου δέχθηκαν email με το οποίο παρακαλούνται να είναι ντυμένοι «hip και trendy» και να μην φορούν «μπλούζες με μεγάλα λογότυπα, σαγιονάρες, σορτς, κοντά τοπ, καπέλα μπέιζμπολ, μόνο λευκά ή μόνο κόκκινα ρούχα», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο email προστίθεται: «Επιφυλασσόμαστε να μην επιτρέψουμε την είσοδο».

Φυσικά το email αποτέλεσε αφορμή για χιουμοριστικά tweets από την πλευρά των θαυμαστών, συνοδευόμενα από φωτογραφίες με αστείες εμφανίσεις.

«Αν ο ενδυματολογικός κώδικας είναι “hip και trendy”, στα μέλη του συγκροτήματος δεν θα επιτραπεί η είσοδος και ο κόσμος θα πρέπει να παίξει μουσική» έγραψε ένας θαυμαστής στο Twitter.

Ένας άλλος έγραψε ότι θα φορέσει ένα μακρύ παντελόνι που μετατρέπεται σε βερμούδα. «Θα το φορέσω στη συναυλία και μετά θα το κάνω βερμούδα. Προσπαθήστε να με σταματήσετε» ανέφερε στο μήνυμά του.

Οι Arcade Fire ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι οι θαυμαστές μπορούν να φορέσουν «ό,τι θέλουν». Ο αρχηγός του γκρουπ, Γουίν Μπάτλερ σε μήνυμά του στο Twitter διευκρίνισε ότι το αρχικό email «100% δεν εστάλη από τη μπάντα».

Ακολούθησε ανάρτηση, η οποία σύμφωνα με το συγκρότημα, γράφτηκε από τον Τάνις Ράιτ υπεύθυνο στρατηγικής για τα social media του «Everything Now».

Οι Arcade Fire ανέφεραν ότι το email με τους κανονισμούς, στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι δεν επιτρέπονται κινητά τηλέφωνα ή κάμερες, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, στην είσοδο, εστάλη εν αγνοία τους.