Την προσπάθειά της να αλλάξει τις πολύ άσχημες κατηγορίες ότι αποτελείται κυρίως από λευκούς άνδρες συνεχίζει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και ανακοίνωσε την πρόσκληση συμμετοχής 774 νέων εγγραφών.

Μεταξύ αυτών είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μουνλάιτ» Μπάρι Τζέκινς και της ταινίας «Τρέξε» του Τζόρνταν Πίλι, που μπορεί να τοποθετηθούν είτε στην κατηγορία σκηνοθετών είτε των σεναριογράφων. Στην κατηγορία των σεναριογράφων εντάχθηκε η συγγραφέας- παραγωγός και ηθοποιός Μπριτ Μάρλινγκ μαζί με τον Βρετανό ηθοποιό Σάιμον Πεγκ.

Επιπλέον εντάσσονται οι Ινδοί Αμίρ Καν, Ιρφάν Καν, Σάλμαν Χαν, Αμιτάμπ Μπατσάν και η κόρη του Αϊσουάρια Ράι. Άλλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής που έλαβαν πρόσκληση είναι η Μόνικα Μπελούτσι, η Μάγκι Τσενγκ, η Γκαλ Γκαντότ, η Σαρλότ Γκενσμπούρ, η Ναόμι Χάρις και η Ρίνκο Κικούτσι.

Από την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία έχουν προσκληθεί η Λέσλι Τζόουνς, η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Κόλμαν Ντομίνγκο, Βίγκο Μόρτενσεν,Μάικ Μιλς, Σάρι Ρέντστον, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Τζος Ουίντον, Ελ Φάνινγκ, Τζον Τσο, Τζον Χαμ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ρέμπελ Γουίλσον, Κίγκαν-Μάικλ Κι,Γκιλ Μπίρμινχαμ, Άνταμ Ντράιβερ και Ράμι Μάλεκ.

Υπό την ηγεσία της διευθύνουσας συμβούλου Ντον Χάντσον, και της προέδρου Σέρυλ Μπουν Ισαάκς, η 90χρονη Ακαδημία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  έχει προσθέσει περισσότερα νεότερα μέλη, γυναίκες και έγχρωμους στα 17 παραρτήματά της. Αλλά μετά από τη διαμάχη για το 2016 #OscarsSoWhite, η Ακαδημία έγινε ακόμα πιο απαιτητική και ζητάει από την ηγεσία του κλάδου να συστήσει νέα μέλη.

Φέτος η Ακαδημία έχει 7.000 μέλη και προσκάλεσε 774 νέα μέλη. Πολλοί είναι διεθνείς και το 39% είναι γυναίκες, οι οποίες θα διαμορφώσουν στο συνολικό ποσοστό συμμετοχής γυναικών στο 28%.

Οι νέοι έγχρωμοι που προστίθενται στη λίστα της Ακαδημίας φτάνουν το 30% και διαμορφώνει το τελικό σύνολο στο 13%.