Στην ταινία «Η Βασίλισσα της Ισπανίας» η Πενέλοπε Κρουζ πρωταγωνιστεί ως η διάσημη ηθοποιός του σινεμά Μακαρένα Γρανάδα που αποδρά από τη λάμψη και το γκλάμουρ του Χόλυγουντ την δεκαετία του ’50, και επιστρέφει στις ρίζες της, στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια επική χολιγουντιανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλλης.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Φερνάντο Τρουέμπα (Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας για το «Belle Époque», 1994), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την βραβευμένη με Όσκαρ, Πενέλοπε Κρουζ («Vicky Christina Barcelona», «Nine», «Volver»).

penelope2

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο δις υποψήφιος για Έμμυ, Μάντι Πατίνκιν (Homeland, Ali & Nino), ο Κάρι Έλγουες (Billionaire Boys Club, The Princess Bride), ο Κλάιβ Ρεβίλ (Star Wars Episode V, Billy Wilder’s Avanti!) και ο Σαντιάγκο Σεγκούρα (Pacific Rim, Hellboy II).

penelope3

Η ταινία αποτελεί σίκουελ της ταινίας «La Nina de tus Ojos» (The Girl of Your Dreams) που είχε κερδίσει το 1998, 12 Βραβεία Γκόγια. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία ανάμεσα στον Τρουέμπα και την Κρουζ, μετά τα «Belle Epoque» και «The Girl Of Your Dreams». Η «Βασίλισσα της Ισπανίας» έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία «Η Βασίλισσα της Ισπανίας» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, από την Tanweer.