Ο πλανήτης στον οποίο ο Κάπτεν Κερκ μάχεται τους σαυροειδείς εξωγήινους Γκορν θα θυμίσει πολλά στους φαν της μυθολογίας, μιας και το ίδιο ακριβώς φόντο έχει εμφανιστεί σε περισσότερα επεισόδια του Star Trek απ’ όσο μας επιτρέπει ο χώρος να απαριθμήσουμε!

Και δεν είναι φυσικά μόνο το σύμπαν του Star Trek που καταφεύγει στις έτοιμες λύσεις του γειτονικού περιβάλλοντος: τα βράχια της Νότιας Καλιφόρνια, Vasquez Rocks, έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ενσαρκώνοντας συνήθως το εξωγήινο τοπίο!

Όπως θα μας πει και ο Tom Scott στο παρακάτω βίντεο, η απήχηση του τοπίου έχει να κάνει αποκλειστικά με τη θέση του: η περιοχή όπου βρίσκονται οι βραχώδεις σχηματισμοί κείτεται μέσα σε αυτό που είναι γνωστό ως Ζώνη Χολιγουντιανών Στούντιο.

AP_17095804340745

Σύμφωνα με τα καταστατικά των επαγγελματικών ενώσεων του Χόλιγουντ, κάθε τοποθεσία που είναι εντός μιας περιοχής πλησίον του Λος Άντζελες θεωρείται εντός έδρας. Κάθε γύρισμα που θα γίνει λοιπόν μέσα στον νοητό αυτό κύκλο δεν απαιτεί εξτρά αμοιβές ως εκτός έδρας, παραμένοντας σαφώς φτηνότερο.

Γι’ αυτό λοιπόν και βλέπουμε τόσο πολύ Καλιφόρνια ως εξωγήινους πλανήτες στο αμερικανικό σινεμά. Η πίσω αυλή του Χόλιγουντ είναι ο παιδότοπος του κινηματογραφικού εξωγήινου…