H νύχτα των φαβορί στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, επιβεβαιώθηκε. Τα τραγούδια που όλοι περίμεναν πως θα περνούσαν στον τελικό πήραν τελικά το «εισιτήριο» και θα τα ακούσουμε ξανά στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, μαζί φυσικά με τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου που είχαν ήδη προκριθεί από τον πρώτο ημιτελικό.

EUROVISION 2017 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Joci Pápai

Από τις συμμετοχές του δεύτερου ημιτελικού ξεχώρισαν η παρουσία της Βουλγαρίας, με τον 17χρονο Κρίστιαν Κοστόφ να θεωρείται από τα ισχυρά φαβορί της διοργάνωσης με το «Beautiful Mess», η Ρουμανία, που ξεσήκωσε το κοινό με το πρωτότυπο τραγούδι της, που συνδυάζει ραπ και yodeling, καθ’ως και η Ουγγαρία με τα τσιγγάνικα βιολιά της.

EUROVISION 2017 ΔΑΝΙΑ Anja EUROVISION 2017 ΙΡΛΑΝΔΙΑ Brendan Murray

Ειδικότερα, οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό από τον δεύτερο ημιτελικό, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής:

Βουλγαρία
Λευκορωσία
Κροατία
Ουγγαρία
Δανία
Ισραήλ
Ρουμανία
Νορβηγία
Ολλανδία
Αυστρία

Αντίθετα, εκτός τελικού έμειναν οι:

Εσθονία
Σερβία
ΠΓΔΜ
Ελβετία
Ιρλανδία
Μάλτα
Λιθουανία
Σαν Μαρίνο

EUROVISION 2017 ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Valentina Monetta and Jimmie Wilson EUROVISION 2017 ΚΡΟΑΤΙΑ Jacques Houdek EUROVISION 2017 ΝΟΡΒΗΓΙΑ JOWST

Στον μεγάλο τελικό προκρίθηκαν αυτόματα οι «Big 5» (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια και περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Ουκρανία, ενώ από τον πρώτο ημιτελικό έχουν προκριεθεί οι:

Μολδαβία
Αζερμπαϊτζάν
Ελλάδα
Σουηδία
Πορτογαλία
Πολωνία
Αρμενία
Αυστραλία
Κύπρος
Βέλγιο

Ακούστε το recap των τραγουδιών του δεύτερου ημιτελικού